Skip to main content

Carrier Commercial Refrigeration levererar sitt 10 000: nde CO₂-aggregat

AUBAGNE, Frankrike -

Carrier Commercial Refrigeration passerade en milstolpe när de levererade sitt 10 000:nde kylsystem för koldioxid (CO2) till kunder i Europa. Detta är en betydande prestation för varumärkena Carrier, Profroid, Green & Cool och Celsior som drivs av Carrier Commercial Refrigeration, eftersom de är den första europeiska tillverkaren för att nå denna milstolpe. Carrier Commercial Refrigeration är en del av Carrier, en ledande global leverantör av innovativa tekniker för värme, ventilation och luftkonditionering, kommersiell kyla, brand och säkerhet samt byggautomatik. 


carriers-10000-co2-refrigeration-system_c

Carrier Commercial Refrigeration är en pionjär inom användningen av det naturliga köldmediet CO2 för kommersiella kylanvändningar, inklusive kyl- och frysdiskar och kyl- och frysrum. CO2, som även benämns som R744, är ett icke brandfarligt och icke-ozonnedbrytande köldmedia som har en global växthuspåverkan (GWP tal) på 1, vilket är tusentals gånger lägre än många traditionella köldmedier. CO2 påverkas inte av F-gasförordningen.

Carrier installerade det första CO2-systemet redan 2004 i en stormarknad i Schweiz. Kylmaskiner för CO2 fortsatte att få större inflytande under de närmaste åren i och med införandet av Carriers CO2OLtec®-sortiment. Fokus på naturliga kylmedelssystem förstärktes 2010 när Green & Cool - en specialist inom högteknologiska transkritiska CO2-maskiner - blev en del av verksamheten.

“Vi tror att koldioxid som ett naturligt kylmedel är en lämplig lösning för både regleringskraven och kundernas förväntningar på en hållbar och effektiv kyllösning,” säger Victor Calvo, VD, Carrier Commercial Refrigeration.

carrier-quiet-co2ol-interior   
Carrier Commercial Refrigeration QuietCO2OL MC inomhusplacerat aggregat

Carrier fortsätter att fokusera på att utveckla energieffektiva system. Det senaste CO2OLtec Evo-systemet använder patenterad ejektorteknik som årligen kan öka energibesparingar med 30 procent. Detta gäller i både kalla och varma klimat, övervinner utmaningar över hela Europa även där årsmedeltemperaturen överstiger 15°C.

Carrier erbjuder ett komplett sortiment av CO2-system för att tillgodose en mängd olika applikationer (från 1 kW till 1,2 MW) i alla klimat. Fokus på naturliga köldmedier började med stormarknader men sprider sig till allt från små butiker till idrottsanläggningar, ishallar, livsmedelsproduktion och lager mm.

För ytterligare information om Carrier Commercial Refrigeration produktportfölj och hållbara lösningar, besök www.carrier-refrigeration.com.


Om Carrier
Carrier grundades av Willis Carrier, uppfinnaren av modern luftkonditionering (1902), och är världsledande inom högteknologiska värme-, luftkonditionering- och kyllösningar. Experter från Carrier tillhandahåller hållbara lösningar, integrering av energieffektiva produkter, styrsystem och energitjänster för kunder inom privata och kommersiella bostäder, detaljhandel, transport och livsmedelsservice. Carrier är en del av Carrier, en ledande global leverantör av innovativ värme-, ventilations- och luftkonditionering (HVAC), kyl-, brand-, säkerhets- och byggautomatiseringsteknik. För mer information besök gärna www.carrier.com eller följ oss på twitter @SmartColdChain.