Skip to main content

115 år och coolare än någonsin

PRAG, Tjeckien -

Vad har kioskvältarfilmer, chokladaskar och skyskrapor gemensamt? Det var inte förrän den moderna luftkonditioneringstekniken infördes på biografer, hos godistillverkare och i höga kontorsbyggnader som dessa industrier började blomstra med hjälp av sval och temperaturstyrd luft. Idag, 115 år senare, väljer Carrier att uppmärksamma jubileet för den moderna luftkonditioneringstekniken, genom att sätta fokus på aktuella innovativa framsteg och milstolpar som gör vår teknik relevant idag och, helt enkelt, coolare än någonsin. Carrier Transicold utgör en del av UTC Climate, Controls & Security som är en avdelning inom United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Carriers produkter återfinns över hela världen och skapar behagliga och produktiva miljöer oavsett klimat. Faktum är att vissa av Carriers coolaste lösningar skyddar livsmedlens kvalitet och håller dem färska med modern luftkonditioneringsteknik. Carrier Commercial Refrigeration ser det som ett viktigt åtagande att ta fram förbättrade kylnings- och försäljningslösningar i form av hållbara produkter, processer och tekniska innovationer.

”Carrier fortsätter att utveckla nya produkter och tänja på den smarta teknikens gränser. Utöver att kyla livsmedel och hålla dem färska, är Carriers produkter bland de mest energieffektiva som finns att tillgå idag”, säger Victor Calvo som är VD på Carrier Commercial Refrigeration Europe. ”Genom envishet, ingenjörskonst i världsklass och ett obevekligt engagemang för innovation är Carrier idag coolare än någonsin, och vi är exalterade över att få leverera ledande lösningar som kommer att göra tillvaron behagligare för människor runt om i världen under lång tid framöver.”

Här är tio skäl att fira Carrier och vår omvälvande luftkonditioneringsteknik.

  1. Hållbara produkter På ett globalt plan har förbättrad energieffektivitet lett till att Carriers produkter sedan år 2000 har sparat in på utsläpp av 225 miljoner ton koldioxid, vilket är jämförbart med om 47 miljoner personbilar skulle tas bort från vägarna under ett år. Hur coolt är inte det?
  2. CO2-kylningslösningar för distributionscenter i Europa Det miljövänliga CO2OLtec®-kylningssystemet, som använder det naturliga köldmediet CO2, bidrar till förbättrad energieffektivitet och minskade koldioxidutsläpp vid SPARs nya distributionscenter i Ebergassing i Österrike. Detta är den första transkritiska CO2-installationen vid ett distributionscenter i Österrike.
  3. Vår grundare Willis Carrier Minnet av Willis Carrier, som uppfann den moderna luftkonditioneringstekniken, hålls vid liv på williscarrier.com och Twitter. Häng med Willis när han berättar om historien bakom och olika minnen från utvecklingen av den moderna luftkonditioneringstekniken.
  4. Innovativt utformade betjäningsdiskar Carrier bemöter livsmedelshandlarnas behov av större transparens och förbättrade köpupplevelser med den coola disken Danaos® Total Transparency. Den håller livsmedelsvaror kylda och skapar en iögonfallande effekt som drar till sig kundernas uppmärksamhet.
  5. UTC Center for Intelligent Buildings Carrier kommer, tillsammans med sina branschledande produkter, att delta vid UTC Center for Intelligent Buildings, vilket är ett globalt kundupplevelsecenter som är det första i sitt slag och som kommer att öppnas senare i år i Palm Beach Gardens i Florida.
  6. Carrier står för kylningen i den första miljömärkta stormarknaden i Tyskland Det integrerade kylningssystemet CO2OLtec och de energieffektiva externa kyldiskarna från Carrier Commercial Refrigeration Europe har bidragit till att stormarknaden tegut… i Marburg-Cappel i Tyskland blev den första stormarknaden att ta emot miljömärkningen Der Blaue Engel för sitt ansvarstagande för miljön.
  7. Främjande av en global dialog Vi tror på att en global dialog kan återupprätta balansen mellan den bebyggda och den naturliga miljön. Vi tror även på att den ekologiska byggnadstekniken, där högeffektiva luftkonditioneringsprodukter ingår, kommer att vinna mark i takt med förbättrad utbildning. Det är anledningen till att Carrier arrangerar föreläsningsserien Distinguished Sustainability, med förhoppningen att de diskussioner vi för idag kommer att driva på tekniska framsteg och forma de beslut som fattas för många år framöver. I skrivande stund har föreläsningsserien nått ut till över 3 850 yrkesverksamma personer vid 31 föreläsningar som i 19 städer i 15 länder. Senare i år kommer evenemang att hållas i Indonesien och Indien.
  8. Carrier erbjuder prisbelönta och energieffektiva vertikala och kylda exponeringsdiskar Carriers kylda flerplansdisk Optimer® med plug-in, låg front och glasdörr har tilldelats utmärkelsen ProCold i egenskap av den mest effektiva disken i kategorin för vertikal och kyld exponering som presenterades på EuroShop 2017. Visst är det coolt!
  9. Carrier håller livsmedelsvaror färska och kylda Den moderna luftkonditioneringstekniken banade väg för Carriers kylningsteknik för transport och frakt av temperaturstyrda laster. På Carrier vet vi att färskhet inte bara handlar om hur länge sedan det var som produkterna skördades eller tillverkades. Det handlar även om under vilka förhållanden som de har transporterats. Det är därför som Carrier tillhandahåller kylningslösningar som möjliggör exakt styrning av temperatur och luftfuktighet för bevarande av alla typer av ömtåliga laster, oavsett var det ska.
  10. Carrier är under ständig förändring Faktum är att framtidens luftkonditioneringsteknik håller på att utvecklas just nu. Under 2016 spenderade United Technologies 3,7 miljarder USD på företags- och kundfinansierad forskning och utveckling genom att stödja ett antal nya innovativa produkter för luftfarts- och byggnadssystem där Carriers uppvärmnings-, kylnings- och frysningssystem ingår. Det är en väldigt stor och cool summa pengar.

Ta reda på mer om Carriers historia av innovation, liksom en fullständig historik över den moderna luftkonditioneringstekniken i Världens klimatskapare och på WillisCarrier.com. Följ @WillisCarrierpå Twitter för fler historiska fakta. Häng med på sociala medier med hashtaggen #carriercool.

Besök http://www.carrier.com/commercial-refrigeration/en/eu/ för mer information om Carrier Commercial Refrigerations produktportfölj och hållbara lösningar. Följ Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.

Om Carrier
Carrier, som grundades av uppfinnaren bakom den moderna luftkonditioneringstekniken, är världsledande inom högteknologiska uppvärmnings-, luftkonditionerings- och kylningslösningar. Carriers experter erbjuder hållbara lösningar, integrerade energieffektiva produkter, byggnadskontroller och energitjänster för kunder inom bostad, handel, transport och livsmedelsbranschen. Carrier utgör en del av UTC Climate, Controls & Security som är en avdelning inom United Technologies Corp., vilken är en av de ledande leverantörerna till luftfarts- och byggnadsbranschen i hela världen. Besök www.carrier.com för mer information. Följ Carrier på Twitter:@Carrier.