Přeskočit na hlavní obsah

Carrier systém PowerCO2OL pro chlazení o vysokých výkonech získal Zlaté ocenění za inovaci roku

RUEIL-MALMAISON, Francie -

Systém PowerCO2OL™ společnosti Carrier komerční chlazení určený pro chlazení o vysokých výkonech získal Zlaté ocenění za inovaci roku na ATMO Virtuálním veletrhu přírodních chladiv (Natural Refrigerants Virtual Trade Show). Carrier komerční chlazení je součástí společnosti Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), předního světového poskytovatele zdravých, bezpečných a udržitelných řešení pro budovy a pro chladicí řetězec.

Ve finále pro inovaci roku 2021 bylo pět řešení chladicích systémů s přírodními chladivy. O vítězích hlasovali účastníci virtuálního veletrhu, kteří posuzovali řešení, od nichž se očekává významný dopad na průmysl a životní prostředí.

“PowerCO2OL je nejvýkonnější chladicí kompresorová jednotka společnosti Carrier kombinující udržitelné chlazení s chladivem CO2 s energeticky efektivním řešením, které umožňuje až 30 % energetické úspory. Jsme hrdí na to, že jsme s naší průkopnickou technologií vyhráli Inovaci roku,” řekl Guillaume Burvingt, marketingový ředitel společnosti Carrier komerční chlazení.

Vysoce adaptabilní a efektivní platforma PowerCO2OL je vhodná pro široké možnosti využití – od středních po velké sklady, distribuční centra, provozy zpracování potravin, sportoviště a další. Může být koncipována jako jedno teplotní nebo duální teplotní řešení a má vysokou energetickou účinnost díky integrované a patentované technologii modulovaného ejektoru CO2OLtec® Evo. PowerCO2OL dosahuje chladicích výkonů až do 1,5 Megawattů na jednu kompresorovou jednotku.

Sytém byl uveden na trh v roce 2020, společnost Carrier připravila řešení až do pěti megawattů s kombinací až pěti kompresorových jednotek s možností zpětného získávání tepla, které je ideální například pro teplou užitkovou vodu. PowerCO2OL je instalován v hlavních evropských distribučních centrech a na ikonických místech jako je SNØ, první Norská indoorová ski arena, kde si mohou sportovní nadšenci mohou užívat lyžování po celý rok.

Systém PowerCO2OL je součástí programu společnosti Carrier – Zdravý, Bezpečný a Udržitelný chladící řetězec, který poskytuje čerstvé potraviny a léky lidem po celém světě a zajišťuje bezpečné skladování a přepravu kritických vakcín pomocí pokročilé konektivity a viditelnosti. Další informace naleznete na adrese corporate.carrier.com/healthycoldchain nebo navštivte carrier-refrigeration.com.

O firmĕ
Carrier komerční chlazení je předním dodavatelem vysoce účinných chladicích systémů a služeb na klíč v potravinářském maloobchodu. Nabízí širokou škálu produktů, které zajišťují chlad na prodejnách, při udržení nízkých nákladů na energii a umožňují atraktivní prezentaci zboží, čímž maximalizují prodej; poskytuje komplexní servis a podporu pro zajištění optimálního výkonu i centralizovanou monitorovací síť pro vzdálenou správu. Carrier komerční chlazení je součástí společnosti Carrier Global Corporation, předního světového poskytovatele zdravých, bezpečných a udržitelných řešení pro budovy a chladicí řetězec. Společnost Carrier, založená vynálezcem moderní klimatizace, je světovým lídrem v oblasti špičkových technologií vytápění, klimatizace a chlazení. Odborníci Carrieru vytváří udržitelná řešení, integrují energeticky účinné produkty, řízení budov a energetické služby pro zákazníky v domácnostech, obchodech, maloobchodu, dopravě a stravování. Další informace najdete na carrier-refrigeration.com nebo na Twitteru na @SmartColdChain.

PowerCO2OL-Innovation_of_the_year-illustration