Biografi

  • Født 26. november 1876 i Angola, New York
  • Fikk ingeniørgraden fra Cornell University i 1901
  • Begynte å jobbe for Buffalo Forge Company i 1901
  • Designet verdens første moderne air condition-system i 1902
  • Utviklet Rational Psychrometric Formulae i 1911
  • Grunnla Carrier Engineering Corporation i 1915
  • Fikk æresdoktorgrader fra Lehigh University (1935) og Alfred University (1942)
  • Døde 7. oktober 1950 i New York City
  • Innsatt i National Inventors Hall of Fame i 1985
  • Utnevnt til en av TIME magazines "100 Most Influential People of the 20th Century" i 1998

En livslag lærdom

Willis Carrier kom til å vokse opp og løse en av menneskehetens mest unnvikende utfordringer – kontrollere innemiljøet. Men som et barn hadde han problemer med å forstå brøk. Da moren innså at han slet, lærte hun ham brøk ved å skjære hele epler i forskjellige brøkdeler. Han har senere sagt at denne lærdommen var den viktigste som noen hadde lært ham, fordi den lærte ham verdien av intelligent problemløsning.

Willis Carrier: Oppfinneren av moderne air condition

Genialitet kan slå til hvor som helst. For Willis Carrier var det en tåkete tog plattform i Pittsburgh i 1902. Carrier stirret på tåken og realiserte at han kunne tørke luften ved å la den passere gjennom vann for å skape tåke. Ved å gjøre det ville det bli mulig å produsere luft med bestemte mengder fuktighet. I løpet av et år fullførte han oppfinnelsen for å kontrollere fuktighet - den grunnleggende byggesteinen for moderne air condition.

Carrier gjør at bransjer kan blomstre

"Father of Air Conditioning", Willis Carriers oppfinnelse gav opphav til utallige bransjer som driver økonomien vår i dag. Produksjon av alt fra bakevarer til krigsforsyninger ble gjort mulig av air condition. Air condition førte direkte til store kinosuksesser på sommeren fordi folk kom til de kjølige kinoene for å unnslippe varmen. Den presise kontrollen av temperatur og fuktig gjort mulig av oppfinnelsen hans, muliggjorde til og med kjøpesentre, transatlantiske flyvninger og datamaskiner og servere som driver Internett.

Bringe komfort til verden

Willis Carrier erkjente tidlig at kravene til klima, komfort og produksjon ville fastslå verdien av air condition. Fra begynnelsen begynte han å utvikle et nettverk med internasjonale forhandlere, distributører og kunder. Suksess med tidlige installasjoner i Europa og Asia var indikasjoner på air conditions universelle bruk over internasjonale grenser.

Opprettholde Carriers visjon

Willis Carriers arv levere videre i dag ved at selskapet han grunnla fortsetter å gjenskape bransjen og forme verden vi lever i. Carrier leder bransjen med energieffektive produkter og produksjonspraksis. Hver dag bringer Carrier produktivitet og komfort til verden gjennom nye innovasjoner - alle bygd på energieffektivitet og bærekraftighet.

Lær mer på WillisCarrier.com