BIOGRAFI

  • Han blev født den 26. november 1876 i Angola, New York
  • Han blev uddannet ingeniør på Cornell University i 1901
  • Han begyndte at arbejde hos Buffalo Forge Company i 1901
  • Han designede verdens første, moderne klimaanlæg i 1902
  • Han udviklede Rational Psychrometric Formulae (den rationelle, psykrometriske formel) i 1911
  • Han stiftede Carrier Engineering Corporation i 1915
  • Han blev udnævnt æresdoktor af Lehigh University (1935) og Alfred University (1942)
  • Han døde den 7. oktober 1950 i New York
  • Han blev optaget i National Inventors Hall of Fame i 1985
  • Han blev udnævnt af TIME-magasine som en af de "100 mest indflydelsesrige personer i det 20. århundrede" i 1998

EN LIVSLANG LEKTION

Willis Carrier ville vokse op til at løse en af menneskehedens mest uhåndgribelige udfordringer – styring af indendørsmiljøet. Han havde som barn svært ved at fatte brøkkonceptet. Da hans mor blev klar over hans vanskeligheder, lærte hun ham det ved at skære hele æbler i stykker af forskellige størrelser som brøkdele. Senere sagde han, at denne lektion var den vigtigste, han nogensinde fik lært, fordi den lærte ham værdien af intelligent problemløsning.

WILLIS CARRIER: OPFINDEREN AF DEN MODERNE AIRCONDITIONING

Genialiteten kan ramme hvor som helst. For Willis Carrier var det en tåget togplatform i Pittsburgh i 1902. Carrier stirrede gennem disen og blev klar over, at han kunne tørre luften ved at føre den gennem vand og danne tåge. Dette vil gøre det muligt at fremstille luft med bestemte mængder fugt i. Inden for ét år blev han færdig med sin opfindelse, der kunne kontrollere fugtighed – den grundlæggende byggesten i den moderne airconditioning.

CARRIER GØR DET MULIGT FOR INDUSTRIER AT TRIVES

"Airconditioningens far", dvs. Willis Carriers opfindelse, igangsatte talrige industrier, der driver vores økonomi i dag. Fremstilling af alt lige fra bagte produkter til forsyninger under krigsforhold blev muligt takket være airconditioning. Airconditioning førte direkte til de amerikanske sommerfilm, da folk kom til afkølede biografer for at flygte fra varmen. Den nøjagtige kontrol af temperatur og fugtighed, der muliggjordes med denne opfindelse, gav køling til indkøbscentre, transatlantiske flyvninger og computere og servere, der driver internettet.

VI BRINGER KOMFORT TIL VERDEN

Det gik tidligt op for Willis Carrier, at klima-, komfort- og produktionskrav ville afgøre airconditioningens værdi. Lige fra starten begyndte han at udvikle et netværk af internationale forhandlere, distributører og kunder. Succesen ved de første installationer i Europa og Asien var indikatorer på airconditionings universelle anvendelse på tværs af landegrænser.

OPRETHOLDELSE AF CARRIERS VISION

Willis Carriers arv fortsætter i dag, da det selskab, han stiftede, fortsat genopfinder industrien og udformer den verden, vi lever i. Carrier går i spidsen for branchen med energieffektive produkter og fremstillingspraksisser. Hver dag bringer Carrier produktivitet og komfort til verden gennem nye innovationer – alt bygget på energieffektivitet og bæredygtighed.

Lær mere om Willis Carrier