Gå til hovedindhold
1920-carrier-air-conditions-irvin-theater

Verdens Vejrskabere

Siden 1902 har Carrier dyrket en historik af gennemprøvet innovation inden for opvarmnings-, airconditioning- og køleindustrier, hvilket har ført til global komfort og effektivitet.
1876-1902
OPFINDELSEN, DER ÆNDREDE VERDEN
1876
Forbedre

1876-before-air-conditioning
VERDEN FØR KØLING

Før opfindelsen af moderne airconditioning betød varmt og fugtigt vejr ofte tabte arbejdsdage og søvnløse nætter.

1881
Innovation

1881-willis-carrier-slide-rule
REGNESTOK

Willis Carriers regnestok, som er et cirkelformet regneapparat, blev patentanmeldt i 1881 og fremstillet af Kueffel & Esser. I centret af regnestokken er der en cylinder, eller slæde med en række skalaer. En forsigtig skalajustering giver den samme præcision som en moderne regnemaskine. Carrier brugte dette instrument til at beregne dugpunktskontrol, som var et gennembrud, der grundlagde opfindelsen af moderne airconditioning.

1902
Innovation

1902-sackett-wilhelm-first-modern-air-conditioning-system
MOTOREN STARTES

Willis Carrier starter motoren, der vil drive verdens første, moderne klimaanlæg, og som blev installeret i sommeren 1902 i Sackett & Wilhelms' trykkeri i Brooklyn, New York. Kunstnerens konceptualisering kom frem i Steelways-magasinets august-udgivelse i 1954, som takket være Carrier fremhævede, at "airconditioning havde spredt sig ud over branchen som en dejlig, kold brise"

1902
Ledelse

1903-engineers-buffalo-forge-company
CARRIERS BEGYNDELSE

Et gruppeportræt med ingeniørerne hos Buffalo Forge Company viser Willis Carrier (bundrække, tredje fra højre mod venstre) og hans fremtidige forretningspartner, J. Irvine Lyle (midterste række, sjette fra venstre mod højre). Carrier, Lyle og fem medingeniører ville starte Carrier Engineering Corporation som et uafhængigt organ i 1915.

1902
Ledelse

1920-willis-carrier-inventor-of-modern-air-conditioning
DR. CARRIER, "CHEFEN"

Opfindelsen af moderne airconditioning i juli 1902 var kun starten for Willis Carrier, hvis bidrag til effektiv, industriel produktion og forbedret personkomfort over de næste 50 år var så omfattende, at han blev kendt som "Airconditionings far".

1903-1914
LANCERING AF CARRIER AIR CONDITIONING OF AMERICA
1906
Forbedre

1906-first-central-air-conditioning-system
DET FØRSTE CENTRALSYSTEM

Buffalo Forge Company sælger Carriers "Apparat til luftbehandling" til Chronicle Cotton Mills of Belmont, North Carolina, og anvender det til møllens ventilationssystem med varmeventilator. Det var det første, industrielle befugtningssystem med "centralstation".

1906
Forbedre

1906-ne-cotton-buyers-textile-plant
TEKSTILANLÆG TAGER AIRCONDITIONING I BRUG

Tekstilindustrien var blandt de tidligste og mest entusiastiske brugere af moderne airconditioning. Her vises købere for New England Cotton, der arbejder i et rent, effektivt miljø.

1911
Innovation

MAGNA CARTA

Willis Carriers Rational Psychrometric Formulae bragte videnskab til designet af klimaanlæg, der ofte havde været et lotteri, og i løbet af processen blev Carrier til et internationalt kendt navn. Diagrammet blev efterfølgende opdateret og genoptrykt og tjente som et væsentligt værktøj til mange ingeniørgenerationer og forbliver grundlaget for designene i dag.

1914
Engagement

1914-carrier-becomes-worldwide-service
CARRIER RUNDT OM I VERDEN

Airconditioning blev næsten fra starten til et internationalt fænomen, hvor designet af vigtige udstyrsinstallationer var Willis Carriers arbejde, og som strakte sig fra Nordamerika til Asien, Europa, Mellemøsten, Central- og Sydamerika.

1914
Forbedre

1914-first-house-with-air-conditioning
HJEMMEKOMFORT BEGYNDER

Carrier opnår den første anvendelse af airconditioning i en boligejendom tilhørende Charles Gates-palæet i Minneapolis, Minnesota.

1915-1921
FREMSTILLET VEJR
1915
Engagement

1915-carrier-announcement
CARRIER ENGINEERING CORPORATION

Carrier Engineering Corporation har talentfulde ingeniører og skarpe prospekter men lille kapital. Nogle af de væsentlige aktiviteter i selskabets første måneder var promovering af forretningen og bogføring af salg.

1915
Forbedre

1915-international_arms-and-fuse-company
Contributing to the War Effort

Carriers installation af moderne airconditioning hos International Arms and Fuse Company i New Jersey var repræsentativt for det sofistikerede arbejde, som selskabet udførte under Første Verdenskrig, hvor det forbedrede arbejdernes effektivitet markant.

1917
Ledelse

1917-carrier-hires-first-woman-engineer-ingels
EN KVINDELIG INGENIØR

Carrier ansætter Margaret Ingels som Amerikas første kvindelige HVAC-ingeniør lige omkring den tid, hvor afgørelsen, der skulle give amerikanske kvinder stemmeret, drøftedes af lovgiverne. Hun var loyal over for Carriers pionerånd og var emnet i flere artikler i nationale magasiner, og hun deltog i Præsident Herbert Hoovers konference om hjemmebygning og besiddelse af egen bolig i slutning af 1920'erne. Ingels skrev også Willis Carriers biografi, der blev udgivet i 1952.

1918
Ledelse

1920-newark-research-lab-ned-stacey
FORSKNINGSLABORATORIET I NEWARK

Dette ikoniske foto af Carrier co-stifteren Alfred E. "Ned" Stacey viser ham i selskabets forskningslaboratorium i Newark, New Jersey, kort efter at det blev stiftet i 1918.

1919
Innovation

1919-the-story-of-manufactured-weather
EN MEKANISK VEJRMAND

Den mekaniske vejrmand skriver sin egen bog (med hjælp fra Carriers præsident, J. Irvine Lyle) i 1919, i hvilken han demonstrerer fordelene ved Carriers moderne airconditioning i adskillige brancher.

1922-1929
UD OVER FABRIKKEN
1922
Innovation

1922-first-centrifual-chiller-onondaga-pottery-company
CENTRIFUGALKØLING KOMMER I GANG

I 1922 afslørede Carrier den første centrifugalkøler, som åbnede døren for komfortairconditioning i stor skala.

1922
Ledelse

1950-carrier-visits-first-centrifugal-chiller
PÅ VEJ MOD 2.000

Den samme dag i 1950, hvor Carrier Corporation afsluttede sin 2.000. centrifugalkølemaskine, besøgte formand emeritus Willis Carrier Onondaga Pottery Company i Syracuse, New York, for at inspicere sin første centrifugalkølemaskine, der blev afsluttet i 1922. Chefen fandt den i perfekt stand. Dette billede menes at være blandt de sidste, der blev taget af Carrier.

1925
Innovation

1925-madison-square-garden-post-card
INDENDØRS IS

New Yorks "nye" Madison Square Garden åbnede i 1925 og anvendte Carrier centrifugalkølere til at afkøle sine kunder og producere en perfekt isoverflade til professionel ishockey.

1926
Innovation

1926-tw-patterson-building
KOMFORTEN TAGES OP I HIMLEN

Med Carrier centrifugalkøleudstyr i kælderen og airconditioning på taget, afkølede T.W. Patterson Building i Fresno, Californien etagerne fra 2. til 7. for sine lejere og blev Carriers første fleretagers-installation til en bygning med flere etager.

1928
Forbedre

1927-milam-building
CENTRAL LUFT GÅR LODRET OP

Konstruktionen af Milam Building i San Antonio, Texas, inkluderede Carrier central airconditioning, hvilket gjorde den til den første skyskraber, der installerede komfortkøling under byggearbejdet.

1930-1940
VERDENS VEJRSKABERE
1930
Forbedre

1930-carrier-first-window-sill-air-conditioner
VI BEVÆGER OS FORTSAT OP

I marts 1930 registrerede Carrier det første salg af Weathermaster-enheder i vindueskarmhøjde til Superheater Company i øst Chicago, Indiana, som forsynede anden etage i en toetagers-bygning med airconditioning. I august indgik California Bank i Los Angeles en kontrakt om 490 Weathermaster-enheder til at forsyne deres 15-etagers bygning med airconditioning. Den amerikanske højesteret afkølede også deres installationer ved hjælp af 180 Carrier Weathermaster-enheder.

1931
Engagement

THAILAND KOMMER TIL CARRIER

Carrier Couriers august-udgivelse i 1931 viste et billede af Hans Majestæt Kong Prajadhipok af Siam med Willis Carrier og nogle af selskabets højere tjenestemænd under kongens besøg til Carriers facilitet i Newark. Siden da har Carrier været en førende leverandør af airconditioning til folk og industrier i Thailand.

1931
Innovation

CARRIER TAGER TIL SØS

I 1931 blev M.V. Victoria, et italiensk motorskib på 13.400 ton designet til at sejle fra Italien til Egypten, det første fartøj til at udstyre sin jomfrurejse med Carrier airconditioning.

1937
Engagement

1937-willis-carrier-meets-japanese-trade-commision
ET GLIMT AF FREMTIDEN

Lige fra det første salg af Willis Carriers airconditioningudstyr i 1907 til en international kunde, Fuji Silk Spinning Company i Yokohama, har Willis Carrier og hans selskab opretholdt tætte bånd til Japan. Carrier, som vises her i 1937, inviterede medlemmer af Japanese Trade Commission til Newark Airport-lufthavnen til en flyvning over storbyområdet på et United Airlines-hovedfly. United Airlines var engang ejet af United Aircraft Corporation, som senere blev til United Technologies Corporation (UTC). UTC blev Carriers moderselskab i 1979.

1939
Innovation

1939-carrier-at-worlds-fair-igloo-of-tomorrow
FREMTIDENS IGLOTELT

Da New Yorks arrangører oprettede en komité for verdensmessen i 1935, vedtog de mottoet "Vi bygger fremtidens verden" og fokuserede på at tiltrække selskaber og teknologier, der bidrog til "personlig udvikling og fælles fremskridt". Der var få, der passede bedre til denne definition end Carrier Corporation og moderne airconditioning. Messen åbnede i 1939 med ca. 1,3 millioner besøgende, der strømmede til det fremtrædende "Carriers fremtidens iglotelt" i de første 100 dage. Inde i igloteltet og i den nærliggende Hall of Weathermakers lærte gæsterne om de trin, der var involveret i airconditioning; de kunne gå en tur i en moderne fødevarebutik med Carrier køling og se en udstilling med Carriers uafhængige airconditioning.

1941-1950
BERØMT SERVICE
1941
Engagement

1945-carrier-supports-national-defense
AIRCONDITION MED I KRIGEN

Med sine airconditioning-produkter fokuseret på industriel produktivitet arbejdede Carrier utrætteligt på at støtte de allieredes troppe rundt om i verden.

1942
Forbedre

1942-twentieth-anniversary-centrifugal-chillers
CARRIER TAGER DEL I INDSATSEN UNDER KRIGEN

I 1942 holdte Carrier 20-års jubilæum for Willis Carriers opfindelse af centrifugalkøleren. Opfindelsen, som var berømt, fordi den introducerede det almene publikum til airconditioning, blev under Anden Verdenskrig en vigtig brik i en effektiv produktion af krigsmateriale.

1944
Engagement

1942-war-food-ad
KØLESKABER I FELTEN

Carriers bidrag til krigen omfattede køleprodukter, der garanterede sikker levering og opbevaring af letfordærvelige fødevarer, der blev serveret til soldater, som var "9.600 kilometer væk fra hjemmet".

1946
Innovation

1937-worlds-first-air-conditioned-bus-santafe
KØLING I TRAFIKKEN

San Antonio, Texas, praler med "verdens første bybus med airconditioning" i 1946.

1950
Ledelse

1915-willis-carrier-inventor-modern-air-conditioning
WILLIS CARRIER AFGÅR VED DØDEN

Den 7. oktober 1950 døde Willis Carrier lige før sin 74-års fødselsdag, mens han var på en rejse til New York. Det var slutningen på et rigt og bemærkelsesværdigt liv, afslutningen på en æra for både en branche og et selskab, men kun starten på en vedvarende arv.

1951-1978
VI VOKSER SAMMEN MED BABYBOOM-GENERATIONEN
1952
Innovation

1953-carrier-celebrates-50-years-air-conditioning
AIRCONDITIONING FYLDER 50

Ved airconditionings 50-års jubilæum står præsidenten for Carrier Cloud Wampler (til højre) og præsidenten for P&lE Railroad på en platform i Pittsburgh, hvor Willis Carrier først fandt ud af den moderne airconditioning af spraytypen. I baggrunden er Pittsburghs Gateway Center, som på det tidspunkt var verdens største installation for Carrier Conduit Weathermasters.

1956
Forbedre

1973-largest-residential-air-conditioning-housing-installation
BOLIGFÆLLESSKAB

I januar 1956 vandt Carrier den største kontrakt, der nogensinde var blevet tildelt, om airconditioning til boliger, der blev annonceret som et samarbejde med fællesskabets byggefirma Levitt & Sons, Inc. Carrier var i stand til at levere Weathermaker-centralklimaanlæg til 702 "Country Clubber"-hjemme i Levittown, Pennsylvania.

1957
Innovation

1957-portable-air-conditioner-and-chiller
CARRIER BLIVER MOBIL

Der er få billeder, der bedre demonstrerer omfanget af Carriers færdigheder end dette foto taget i 1957 fra Mobile Homes Show i New York Coliseum (på det sted, hvor Time Warner Center befinder sig i dag). En værtinde drejer kontrolknappen på et lillebitte Roomette-klimaanlæg på 1 hestekraft til mobile homes, mens en-Carrier centrifugalkøler bag hende afkøler showets 36.422 m2 udstillingsareal.

1968
Ledelse

1968-first-front-wall-container-refrigeration-unit
DET NYE BILLEDE AF KØLETRANSPORT

Carrier Transicolds innovationsrekord omfattede den første køleenhed til containeres frontvæg i 1968. Siden da har de udført banebrydende arbejde inden for alt fra effektive, diesel-/el-installationer til introduktionen af den første container med naturligt kølemiddel i 2010.

1971
Ledelse

1971-carrier-cools-worlds-tallest-building
110 ETAGER MED KØLING

Carrier tildeles hovedkontrakten om airconditioning til Chicagos 110-etagers Sears Tower, som ved afslutning var den højeste bygning i verden.

1979-1993
UDVIDET GLOBAL RÆKKEVIDDE
1979
Ledelse

1979-utc-acquires-carrier-corporation
UTC ERHVERVER CARRIER

United Technologies' erhvervelse af Carrier i 1979 ville omforme det globale opvarmnings-, ventilations- og HVAC-marked.

1980
Engagement

1980-carrier-cools-server-room
CARRIER BLIVER DIGITAL

Carrier-produkter leverer effektiv køling til datacentre i hele verden, hvilket understreger hvor vigtig Carrier er for at folk kan komme på nettet alle steder.

1990
Engagement

1987-carrier-commits-to-reducing-greenhouse
MILJØFORVALTNING

Carriers miljøforvaltning har altid omfattet et solidt undervisningsfokus og et stærkt engagement i brugen af sikre kølemidler langt forud for bestemmelser og konkurrenter.

1993
Forbedre

1993-carrier-air-conditions-sistine-chapel
BEVARELSE AF ET MESTERVÆRK

Tre årtier med intensivt arbejde fremhævede de oprindelige farver i Michelangelos mesterværk i Det Sixtinske Kapel, men udsatte det også for vejrpåvirkning. Carriers konserveringsarbejde omfattede brugen af meget nøjagtige måleenheder for fugt, ligesom denne, som er anbragt på en afsats 9 m over gulvniveauet og usynlig for besøgende.

1993
Engagement

GLOBAL BÆREDYGTIGHED

Carrier stopper fremstillingen af CFC-baserede kølere i USA to år før den deadline, der blev fastlagt af den amerikanske lov om ren luft (U.S. Clean Air Act), og 16 år foran kravene til udviklingslande.

1994-PRESENT
NATURLIGT LEDERSKAB
2002
Ledelse

2002-air-conditioning-100-years-old-ice-sculpture
ET HELT ÅRHUNDREDE

Ved airconditionings 100-års jubilæum fortalte Geraud Darnis, præsident for Carrier Corp., et publikum i W. E. Grady High School i Brooklyn, New York, følgende: "Oprettelsen af Willis H. Carrier Academy er den ideelle måde til at ære hans overbevisning om, at uddannelse og forståelse er nøglerne til løsningen på alle slags udfordringer".

2008
Engagement

2008-beijing-national-stadium
PRÆSTATION TIL GULDMEDALJEN

Beijing Nationalstadion, som er en enorm facilitet, der blev anvendt, da Beijing afholdte OL, og som ofte bliver kaldt "Fuglereden", var udstyret med Carrier luftbehandlingsenheder og var det første, kinesisk producerede HVAC-produkt, der var certificeret med EN 1886, den højeste, internationale HVAC-standard.

2011
Forbedre

2011-first-leed-certified-industrial-facility
CARRIER BLIVER LEED-CERTIFICERET

I 2011 blev Carriers Monterrey Commercial-anlæg den første industrielle facilitet i den globale opvarmnings-, ventilations- og HVAC-industri (HVAC el. airconditioning), der blev LEED® Gold-certificeret (LEED el. Leadership in Energy and Environmental Design).

2011
Innovation

2011-infinity-heat-pump-with-greenspeed-intelligence
MOD DET UENDELIGE UNIVERS…OG VIDERE!

I 2011 introducerede Carrier Infinity®-varmepumpen med Greenspeed™-intelligens, der giver den største opvarmningseffektivitet af alle luft-luft-varmepumper.

2012
Ledelse

2012-carrier-one-hundred-ten-year-anniversary
110 ÅR OG VI FORTSÆTTER

Carrier fejrer 110-års jubilæum for opfindelsen af moderne airconditioning. Læs mere på WillisCarrier.com