Carrier Transicold firar två decennier av E-Drive™ eldriftteknik

April 16, 2019

Carrier Transicold firar 20-årsdagen för sin E-DriveTM eldriftteknik, som förändrade branschen. En patenterad helelektrisk teknik som fortsätter att leverera hög effektivitet, tillförlitlighet och prestanda till kyltransportsektorn. Carrier Transicoldär en del av UTC Climate, Controls & Security, en del av United Technologies Corp. (NYSE: UTX).
Den nyskapande E-Drive-tekniken som är hjärtat i Carriers Vector® släpvagns-, Pulsor®skåpbilskylsystem och ECO-DRIVE™ GenSet effektmoduler, avlägsnar mekaniska transmissioner som finns i remdrivna lastbils- och släpvagnskylsystem och omvandlar motoreffekten till el i en generator. Därmed minskas risken för läckage och utsläpp. Tekniken ger avsevärt minskad bränsleförbrukning som i sin tur ger mindre koldioxidutsläpp och som går tystare jämfört med dieseldrift.


”Carrier Transicold etablerade sig som en verklig pionjär inom nästa generationens kylteknik när man skapade det första eldrivna E-Drive-systemet för 20 år sedan”, sade Bertrand Gueguen, styrelseordförande för International Truck Trailer, Carrier Transicold. ”När tekniken under tiden har utvecklats, kan våra kunder kombinera den med nuvarande och framtida hållbara energikällor för att maximera totala effektiviteten och dramatiskt reducera miljöpåverkan.”


E-Drive-tekniken ger överlägsna och tillförlitliga prestanda över hela kylkedjan, vilken gör tekniken lämplig för de flesta temperaturkänsliga varor, bland annat mediciner. En annan fördel med tekniken är elektrisk konstant uppvärmning, vilket ger maximala prestanda för flera utrymmen också under extremt kalla förhållanden där traditionella system har svårt att producera värme inuti släpvagnen. För lätta skåpbilar (LCV) ger Pulsor-enheternas E-Drive-teknik jämn multitemperaturkapacitet vid alla motorvarvtal – så att man kan känna sig trygg med att kylanläggningen håller önskad temperatur även när motorn går på tomgång i tät trafik.


Två decennier efter lanseringen har E-Drive bidragit till att många fordonsparker kunnat minska sin miljöpåverkan samtidigt som driftsäkerheten har ökat. Tekniken reducerar köldmedieläckagen med upp till 50 procent jämfört med konventionella system som använder standardteknik, och därmed gett betydligt lägre koldioxidutsläpp. Dessutom har enheten 17 färre komponenter, vilket minskar underhålls- och stilleståndstiderna och bidrar till att ge precis temperaturreglering ner till +/- 0,8 C. För en stormarknadskedja i Storbritannien bidrog E-Drive till imponerande 99,7 procents tillgänglighet till fordonsparken under en tolvmånadersperiod.


E-Drive-tekniken konstruerades och lanserades ursprungligen för Vector släpvagnsanläggningar men började användas i lätta skåpbilar när Pulsor-systemet lanserades år 2011. Senare, år 2016 byggdes den in i företagets ECO-DRIVE GenSet effektmodul, som omvandlar effekt från lastbilens motor till elektricitet för drivning av ett nytt sortiment motorlösa kylanläggningar.
Mer information om Carrier Transicold och dess produkter finns påwww.carriertransicold.eu. Följ Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.


Om Carrier Transicold

Carrier Transicold bidrar till att förbättra transport och leverans av temperaturreglerat gods med ett komplett utbud av utrustning och tjänster för kyltransporter och med transparens i kylkedjan. Carrier Transicold har i 45 år varit branschledande och försett kunder runt om i världen med avancerade, energieffektiva och miljövänliga kylanläggningar för containrar och generatorer, direktdrivna och diesellastbilsanläggningar och kylanläggningar för släpvagnar. Carrier är en del av UTC Climate, Controls & Security, en enhet i United Technologies Corp., som är en ledande och världsomspännande leverantör till flyg- och rymdindustrin och byggnadsindustrin. Mer information finns på www.carriertransicold.eu. Följ Carrier på Twitter: @SmartColdChain.