Carrier Transicolds Supra® CNG, som uppfyller PIEK, tilldelas ännu ett pris på IAA Commercial Vehicles 2018

April 16, 2019

RUEIL-MALMAISON, Frankrike

Hall 27, E15


RUEIL-MALMAISON, Frankrike, månad XX, 2018 — Carrier Transicold visar sitt Supra®CNG, en fordonsgasdriven multitemperaturkylanläggning, på IAA Commercial Vehicles-mässan 2018 – och får ännu ett pris. Supra CNG-anläggningen fick utmärkelsen Trailer Innovation i miljökategorin, dess tredje pris inom det knappa år sedan produkten lanserades. Den nya anläggningen uppmärksammas för att den uppfyller PIEK och är en kylanläggning med höga prestanda som ger dramatiskt minskade utsläpp, samtidigt som effektiviteten ökar. Carrier Transicold är en del av UTC Climate, Controls & Security, en del av United Technologies Corp. (NYSE: UTX).


Utvecklad för lastbilar och släpvagnar drivs Supra CNG fordonsgas från samma tank som för fordonet varifrån bränslet matas till oberoende tankar för lastbilmotorn och kylanläggningen. Detta gör att Supra-anläggningen kan hålla kylkedjan obruten då kylanläggningen drivs autonomt också när lastbilen körs på tomgång – samtidigt som bränslepåfyllningen snabbas upp och blir effektivare för föraren.
”Carrier Transicold utvecklar miljömässigt hållbara kylanläggningar för våra kunder som möter nya utmaningar i sin verksamhet i stadsmiljöer, ” sade Bertrand Gueguen, styrelseordförande i Truck / Trailer International, Carrier Transicold. ”Supra CNG har utvecklats för ta sig an dessa utmaningar och kombinera bättre miljömässig hållbarhet med ultraeffektiva nya tekniker.”


Fordonsgasdrift minskar utsläppen dramatiskt med upp till 95 procent färre partiklar, upp till 70 procent mindre kväveoxider och upp till 20 procent mindre koldioxid, jämfört med dagens dieselteknik. Supra CNG-anläggningarna finns i singel- och multitemperaturutförande med möjlighet att värma eller kyla upp till tre olika utrymmen. De uppfyller också PIEK, vilket innebär att de är tystare än 60 dB(A). Minskat buller är särskilt viktigt för lastbilsleveranser i tätbefolkade stadsmiljöer på morgon och kväll då fler och fler kommuner i Europa inför regleringar och lagstiftning mot buller.


”När fordonsgasdrivna fordon blir allt populärare i Europa för leveranser i stadsmiljö är vi glada att kunna erbjuda våra kunder ett sätt att kunna använda detta alternativa bränsle också för sina kylanläggningar,” tillade Gueguen. Supra CNG vann årets Trailer Innovation Award i kategorin miljö på IAA. En panel med branschexperter ansåg att Supra CNG var bäst på teknik, konstruktion, säkerhet, miljö och prestanda. Denna föregångare inom kylanläggningar vann också Solutrans 2017 Innovation Award (brons) i kategorin utrustning och Sustainable Innovation Award från Stratégie Logistique.
Mer information om Carrier Transicold och dess produkter finns påwww.carriertransicold.co.uk. Följ Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.


Om Carrier Transicold

Carrier Transicold bidrar till att förbättra transport och leverans av temperaturreglerat gods med ett komplett utbud av utrustning och tjänster för kyltransporter och med transparens i kylkedjan. Carrier Transicold har i 45 år varit branschledande och försett kunder runt om i världen med avancerade, energieffektiva och miljövänliga kylanläggningar för containrar och generatorer, direktdrivna och diesellastbilsanläggningar och kylanläggningar för släpvagnar. Carrier är en del av UTC Climate, Controls & Security, en enhet i United Technologies Corp., som är en ledande och världsomspännande leverantör till flyg- och rymdindustrin och byggnadsindustrin. Mer information finns på www.carriertransicold.co.uk Följ Carrier på Twitter: @SmartColdChain.


*: Alla tekniska data baseras på jämförelser mellan Supra® prototypen med fordonsgasdriven motor och en Supra® 1250 driven av en dieselmotor.