Carrier Transicold presenterar nya ultraeffektiva flaggskeppet Vector® HE på IAA Commercial Vehicles 2018

April 16, 2019

HANNOVER, Tyskland

Hall 27, E15


HANNOVER, Tyskland, 19 september 2018 – Carrier Transicold Europe lanserade globalt sitt nästa generationens temperaturreglerade system för släpvagnar – Vector® HE 19 (hög effektivitet) på handelsmässan IAA Commercial Vehicles 2018. Systemets interna uppbyggnad har förändrats i grunden och i kombination med den ultramoderna designen minskar bränslekonsumtionen med upp till 30 procent, vikten är tio procent lägre och anläggningen har sänkt bullernivå. Operatörerna för fördelen med lägre driftkostnader och lägre total ägarkostnad samtidigt som miljöpåverkan minskar. Carrier Transicoldär en del av UTC Climate, Controls & Security, en del av United Technologies Corp. (NYSE: UTX).
”Den nya Vector HE 19 ger stora prestandafördelar för våra kunder på nästan alla områden”, sade Bertrand Gueguen, president, International Truck Trailer, Carrier Transicold. ”Enheten kombinerar modern innovativ teknik, som den helelektriska E-Drive, med ny teknik som är utformad för att ge betydligt förbättrade prestanda och påverka vagnparkens effektivitet och hållbarhet. Vi ser fram emot att förbättra våra kunders vagnparkers effektivitet och prestanda. Nya Vector HE 19 har bland annat:

• Omkonstruerad styrning av övre luftflödet som skapar mycket effektivare produktion av kyla

• En enda ultraeffektiv förångarfläkt

• Ny dieselmotor som uppfyller steg V och som har elektronisk motorstyrning

• Hermetisk kompressor och förvärmare med beprövade prestanda

• Effektiviteten med en kondensor med mikrokanalvärmeväxlare.


Den nya högeffektiva enheten är byggd runt Carrier Transicolds E-Drive™ helelektriska teknik, som avlägsnar de mekaniska transmissioner som finns i konventionella remdrivna anläggningar, och där motorenergi via en generator omvandlas till elkraft som driver kylsystemet. En av de viktigaste fördelana – hållbar köldmedieinneslutning med ett beräknat årligt läckage på bara tre procent.


Vector HE 19-systemet kombinerar E-Drive-tekniken med en förbättrad flerhastighets motorkonstruktion som ger upp till 30 procents bränslebesparing, jämfört med den befintliga Vector 1950 – motsvarande 5,4 ton mindre koldioxidutsläpp per år. Den är också 82 kg lättare och har 3 dB (A) lägre bullernivå. Det finns också ett motorlöst alternativ för reducerade utsläpp.


Carrier Transicolds nya flaggskepp för släpvagnssystem har konstruerats utgående från operatören och innebär förbättringar på varje område jämfört med nuvarande generationen, också ner till dess nya APX™-styrsystem med CAN-teknik, som medger styrning av motorn med flera hastigheter och hantering av alla manöverdon och givare för optimering av köldmediumflödet och temperaturreglering. För första gången i Europa integrerar Carrier Transicold en stor grafisk skärm som ger användaren en bättre upplevelse.


Vector HE 19-enheten finns i konfigurationer för upp till tre utrymmen och ger hög och konstant uppvärmning av alla utrymmen, tack vare E-Drive-tekniken som ger betydligt bättre temperaturreglering för multitemperaturdrift. Mer information om Carrier Transicold och dess produkter finns påwww.carriertransicold.eu. Följ Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.


Om Carrier Transicold

Carrier Transicold bidrar till att förbättra transport och leverans av temperaturreglerat gods med ett komplett utbud av utrustning och tjänster för kyltransporter och med transparens i kylkedjan. Carrier Transicold har i 45 år varit branschledande och försett kunder runt om i världen med avancerade, energieffektiva och miljövänliga kylanläggningar för containrar och generatorer, direktdrivna och diesellastbilsanläggningar och kylanläggningar för släpvagnar. Carrier är en del av UTC Climate, Controls & Security, en enhet i United Technologies Corp., som är en ledande och världsomspännande leverantör till flyg- och rymdindustrin och byggnadsindustrin. Mer information finns på www.carriertransicold.eu Följ Carrier på Twitter: @SmartColdChain.