Nya produkter, hållbara kyltransportlösningar får Carrier Transicold att använda dina sinnen vid IAA Commercial Vehicles 2018

April 16, 2019

HANNOVER, Tyskland

Hall 27, E15 20-27 september


HANNOVER, Tyskland, 19 september 2018 — Carrier Transicold Europe lanserar på IAA Commercial Vehicles 2018 nya produkter och en mängd hållbara transportlösningar för att uppfylla kundernas behov. Märket lanserar också ”Använd dina sinnen”, en kampanj som visar hur människans fem sinnen – syn, hörsel, lukt, smak och känsel – kan ge vägledning för att avgöra produkternas kvalitet och fräschör. Carrier Transicoldär en del av UTC Climate, Controls & Security, en del av United Technologies Corp. (NYSE: UTX).


Vector HE 19: Nästa generationen temperaturreglerade släpvagnsystem

Carrier Transicolds nästa generation temperaturreglerade släpvagnsystem – släpvagnsanläggningen Vector HE 19 – står i centrum. Dess nya moderna design innehåller många innovationer som ger betydligt högre effektivitet – bränsleförbrukningen sänks med upp till 30 procent, vikten minskad med tio procent och köldmediuminneslutningen förbättras ytterligare . Konstruktionsförändringarna bidrar till att minska systemet miljöpåverkan samtidigt som både driftkostnad och total ägarkostnad sänks.


Prisvinnande Supra® CNG, kylsystem för släpvagnar

Man visade också Supra naturgasdrivet (CNG) mulittemperaturkylsystem, som belönades med IAA’s Trailer Innovation Award i miljökategorin, det tredje innovationspriset som det fått sedan lanseringen för mindre än ett år sedan. Supra CNG-enheten uppfyller PIEK och är ett kylsystem med höga prestanda och som ger dramatiskt minskade utsläpp med upp till 95 procent färre partiklar, upp till 70 procent mindre kväveoxider och upp till 20 procent mindre koldioxid, jämfört med dagens dieselteknik.


eSolutions™: Avancerad uppkoppling som förbättrar kylkedjeeffektiviteten

Vid IAA lanserar Carrier Transicold också e-Solutions, ett nytt paket för uppkoppling med en avancerad telematikplattform som utformats för att öka produktsynligheten, hantera driftkostnader och förbättra drifteffektiviteten genom hela kylkedjan.


Motorlösa lösningar

Carrier Transicolds inriktning på att minska utsläppen med sitt kraftfulla sortiment motorlösa lösningar kommer att visas, och erbjuder användarna ett lönsamt sätt att möta allt hårdare utsläppskrav i citykärnor samtidigt som underhållskostnaderna sänks och bränsleeffektiviteten förbättras.


Hållbara alternativa energikällor

ECO.DRIVE hydroelektriska kraftkällor är bara en av Carrier Transicolds alternativa energikällor som ger kunderna flexibla alternativa kraftkällor. Ännu en är en alternativ lösning som Carrier Transicold presenterar på IAA. För släpvagnssystem omvandlar det nya systemet både kraften från släpets axlar och den kinetiska energin som genereras vid bromsning till elektricitet som laddar batteripaketet. Systemet kan också kopplas in på elnätet när fordonet är parkerat.


Överlägsen tillförlitlighet för lätta leveransfordon

För lätta leveransfordon visar Carrier Transicold sin Pulsor® 600 MT-enhet – en i ett antal singel- och multitemperaturenheter med höga prestanda. Enheterna är idealiska för transport av ultrakänsligt gods som mediciner.


Kampanjen Använd dina sinnen

Alla sinnen kan användas för att bestämma kvalitet och fräschör hos livsmedel. Carrier Transicold Europes nya kampanj ”Använd dina sinnen” – presenterad på IAA Commercial Vehicle 2018 – illustrerar hur kyltransporter spelar en integrerad roll i denna process. För att få igång kampanjen kan besökare hos oss använda sina sinnen och vinna priser i en interaktiv kviss. Kom till bås E15, hall 27 och se efter själv. Mer information om Carrier Transicold och dess produkter finns påwww.carriertransicold.eu. Följ Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.


Om Carrier Transicold

Carrier Transicold bidrar till att förbättra transport och leverans av temperaturreglerat gods med ett komplett utbud av utrustning och tjänster för kyltransporter och med transparens i kylkedjan. Carrier Transicold har i 45 år varit branschledande och försett kunder runt om i världen med avancerade, energieffektiva och miljövänliga kylanläggningar för containrar och generatorer, direktdrivna och diesellastbilsanläggningar och kylanläggningar för släpvagnar. Carrier är en del av UTC Climate, Controls & Security, en enhet i United Technologies Corp., som är en ledande och världsomspännande leverantör till flyg- och rymdindustrin och byggnadsindustrin. Mer information finns på www.carriertransicold.eu. Följ Carrier på Twitter: @SmartColdChain.