Beste smaksopplevelse: Kongekrabbe under arktiske vinteren, transportert med Carrier Transicold

Feb 17, 2016

OSLO, Norge


Carrier Transicold Skandinavia leverer spesialdesignet kjøleutstyr til Norway King Crab AS som frakter levende kongekrabbe mer enn 2000 kilometer fra dypet av arktiske vinteren, før den blir fløyet til middagsbord i Frankrike, Storbritannia, USA, Kina og Japan, blant andre. Carrier Transicold, operating in Norway as Carrier Transicold Norway, Carrier Transicold er en del av UTC Klima, Controls & Security, en enhet av United Technologies Corp. (NYSE: UTX).is a part of UTC Climate, Controls & Security, a unit of United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Norway King Crab AS, som har base i det nordlige fiskeværet Bugøynes, valgte Carrier Transicold sin Supra™ 850 Nordic Silent kjøleaggregat for sin nye 20-tonns lastebil. Lastebilene kan frakte opp til 7000 kongekrabbe på en gang. Et typisk eksemplar veier mellom to-til fem-kilo og har ben som er ca. 1,2 meter lange.

Supra 850 nordic system bruker elektrisitet og varme for å sikre at det kan operere i ekstremt lave temperaturer, noe som potensielt kan gjøre at temperaturen kan gå ned til minus 35 grader Celsius i løpet av vinteren. Supra enheter er designet til å operere i støyfølsomme områder på grunn av innovative design funksjoner som er eksklusive for Carrier Transicold.

"Vi har utviklet en unik metode som gjør det mulig for oss å holde våre kongekrabber i det optimale miljøet fra det øyeblikket de blir fanget til de blir levert til restauranter rundt om i verden," sier Svein Ruud, administrerende direktør i Norway king Crab AS. "En viktig fase i denne prosessen er den lange avstanden med bil til Oslo, der kongekrabben må holdes på en temperatur på mellom 2 og 4 grader Celsius.

"I vintermånedene står vi overfor noen av de tøffeste vei- og værforhold i Europa, så vi valgte Supra 850 nordic Silent for dens evne til å operere i dette ekstreme miljøet, kombinert med dens evne til og ikke bare kjøle, men også å holde på varmen i løpet av transporten på vinteren."


Norway King Crab AS bruker en flåte av små båter for å fange og transportere krabbe til en spesiell pakkestasjon i Bugøynes i løpet av to timer. Der blir de inspisert, merket for individuell sporing og fraktet til sine endelige destinasjoner i beholdere fylt med vann fra dypet av Barentshavet.

Supra 850 Nordic er en høy ytelse enhet og leverer en kjølekapasitet på 7,810 watt ved null grader Celsius, matchet med luftstrøm på 2500 kubikkmeter per time. Oppvarmingskapasiteten er på et komfortabelt 6700 Watts, slik at transporten vil holde en stabil temperatur under ekstreme temperaturforhold. Denne kombinasjonen av nøyaktig temperatur styring med konvensjonell dieselteknologi bidrar til økt beskyttelse ved ekstreme vinterforhold.

Lastebilene bruker også LinkItAll® telematikksystem og Carrier Transicold sin DataCOLD ™ 600 temperaturopptakere for å fange nominell verdi og luftfuktighet i lasteplass, dataene lagres opp til to år, som kan nås via en sikker nettportal. Dette støtter et ekspansivt sporingssystem som drives av kunden, med identitetstags slik at hver enkelt krabbe kan spores tilbake til deres presise fangstområde, og gjennom hele leveringsprosessen.

"Kongekrabben er en av de fineste sjømatdelikatesser i verden. Å transportere dem krever at et bestemt sett av miljøforhold opprettholdes til alle tider," sier Jan Hjertvik, Norsk salgssjef, Carrier Transicold Scandinavia. "Det styrker vårt produkt og utviklingen av våre Supra produkter til at vi har et system ideelt egnet til denne oppgaven."

Norway King Crab AS er den eneste produsenten av kongekrabbe i verden, sertifisert av Friend of the Sea, en non-profit, ikke-statlig organisasjon, som har som oppgave å bevare den marine veksten. Denne sertifiseringen gjenkjenner Friend of the Sea høye kvalitetsstandarder, fra bærekraftig ressursbruk og sikker sporing, til dyrevelferd og miljøinnsats.

For mer informasjon om Carrier Transicold, vennligst besøk www.carrier.com/truck-trailer/no/no. Følg Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.

Om Carrier Transicold
Carrier Transicold bidrar til å forbedre transport og forsendelse av fryselast med et komplett utvalg av utstyr og tjenester for kjøletransport og kjølekjeden synlighet. I mer enn 40 år har Carrier Transicold vært en industrileder, og gir kunder over hele verden de mest avanserte, energieffektive og miljømessig bærekraftige containerkjøleanlegg og generatorsett, direkte-stasjonen og diesel lastebil enheter, og trailer kjøleanlegg. Carrier Transicold er en del av UTC Klima, Controls & Security, en enhet av United Technologies Corp., en ledende leverandør til romfart og byggesystemer bransjer over hele verden. For mer informasjon, besøk www.transicold.carrier.com. Følg Carrier på Twitter: @SmartColdChain.