Carrier Transicold introduserer PIEK-sertifisert multi-temperaturversjon av Vector® HE 19 kjølesystem ved Solutrans

RUEIL-MALMAISON, France -

Eurexpo, Lyon, Frankrike – Stand 4J195

Carrier Transicold avdekket siste versjon av Vector HE 19-kjølesystem, PIEK-sertifisert og multi-temperatur, i løpet av verdenspremieren ved Solutrans. Den nye trailerkjøleenheten er optimalisert til å redusere vedlikehold og har opptil 10 %* vektredusjon, opptil 19 %* energiforbruksreduksjon og opptil 30 % * drivstofforbruksreduksjon, noe som tilsvarer 5,4 tonn mindre karbondioksidutslipp årlig. Carrier Transicold er en del av Carrier, en ledende global leverandør av innovative teknologier for oppvarming, ventilasjon, klimaanlegg (HVAC), kjøling, brann, sikkerhet og byggeautomasjon.

Standard Vector HE 19 presenterte en merkbar støyutslippsreduksjon på mindre enn tre decibel* for enkelt- eller multi-temperaturstandardversjoner, og den nye enheten har oppnådd PIEK-sertifisering (enkelt- og multitemperaturversjoner), noe som betyr at den ikke overstiger 60 decibel, noe som tilsvarer normal samtale. PIEK-standardene ble introdusert i Nederland i 2003 som svar på økende bekymringer fra lokale myndigheter og supermarkeder for å redusere støynivåene for nattleveringer mellom kl. 22.30 og 7. Standardene har blitt vedtatt i mange europeiske byer.

Vector HE 19 har E-DriveTM helelektrisk teknologi, som eliminerer de mekaniske overføringene som finnes i beltedrevne kjølesystemer, og som omformer motorenergi til elektrisitet ved bruk av en generator. Carrier Transicold har videre konsolidert E-Drive™-teknologi ved å legge til en ny rullekompressor. Den er fullstendig forseglet og har bare én bevegelig del, i sammenligning med seks tidligere, noe som reduserer risikoen for kjølemiddellekkasjer og senker energiforbruket.

"For å skape Vector HE 19, gjennomførte vi nesten 100.000 timer med tester. Pilotenheter har blitt installert på noen av våre kunders trailere, og de har vært høyst tilfredsstillende. Med denne nye versjonen har vi beholdt all presisjonen som fordelene med systemet vårt er bygget på, samtidig som effektiviteten forbedres og våre kunders kostnader reduseres," sier BrunoChakiachvili, trailerproduktleder hos Carrier Transicold. "PIEK-sertifiseringen oppfyller de økende forventningene og kravet til transportselskaper som ser etter bærekraftige løsninger og fleksibilitet i urbane områder når det gjelder driftstid."

En annen ny funksjon som er integrert i systemet er "oppstrømskonseptet" som forenkler strømmen av luft fra fronten til toppen, noe som dermed reduserer støy- og energiforbruk. Den nye enheten har et luftstrømforvaltningssystem basert på Coanda-effekten, noe som betyr at luften holder seg nært taket for å gå så langt bak i traileren som mulig for å optimalisere interiørventilasjon og sikrer presis kontroll av kjølekjeden. Utstyrt med APX™-kontrollsystemet, som bruker CAN-teknologi (Controller Area Network), gir denne nye versjonen flerhastighets motorkontroll og administreres aktuatorer og sensorer for å optimalisere reguleringen av flyten og temperaturen til kjølemiddelet.

Når det gjelder vedlikehold, har driftstiden mellom oljeskift doblet seg fra 1500 timer til 3000 timer*. Til slutt, for å sikre den absolutt beste brukeropplevelsen, har Carrier Transicold integrert et stort grafisk display i Vector HE 19 for første gang i Europa. Med disse innovasjonene har operatørene nå fordel av en lavere eierkostnad og driftskostnader, samtidig som innvirkningen på miljøet reduseres.

Nye Vector HE 19 i enkelt- og multi-temperaturversjoner kompletterer Carrier Transicolds CITY-kjøleenheterutvalget, alle PIEK-sertifiserte, inkludert:

  • Vector® 1950 MT City og Vector 1550 City, som har E-DriveTM helelektrisk system for trailere
  • Supra® 1250 City
  • Supra® CNG

PIEK-sertifisert Vector HE 19 i multi-temperaturversjon er utstilt ved Solutrans 2019, fra 19. til 23. nov. i Lyon på Carrier Transicolds stand 4J195.

For mer informasjon om Carrier Transicold og dets produkter og tjenester besøk www.carriertransicold.no. Følg Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.

Om Carrier Transicold
Carrier Transicold hjelper til med å forbedre transport og forsendelse av temperaturkontrollert cargo med en fullstendig serie av utstyr og tjenester for kjøletransport og kaldkjedesynlighet. I mer enn 45 år har Carrier Transicold vært en bransjeleder, som forsyner kunder i hele verden med avanserte, energieffektive og miljømessig bærekraftige beholderkjølesystemer og generatorsett, direct-drive- og diesellastebilenheter, samt trailerkjølesystemer. Carrier Transicold er en del av Carrier, en ledende global leverandør av innovativ teknologi for HVAC, kjøling, brann, sikkerhet og byggautomasjon. For mer informasjon, besøk www.carriertransicold.no. Følg Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.

*Teknisk resultat basert på sammenligningen mellom Vector 1950 og Vektor HE 19.