Carrier Transicold feirer to tiår med E-Drive™ helelektrisk teknologi

April 16, 2019

19. september 2018 – Carrier Transicold feirer 20-årsdagen til sin bransjeendrende E-DriveTM helelektrisk teknologi, en patentert innovasjon, som fortsetter å levere høye standarder av effektivitet, pålitelighet og ytelse til transportkjølesektoren. Carrier Transicold Europe er en del av UTC Climate, Controls & Security, en enhet av United Technologies Corp. (NYSE: UTX). 


Den innovative E-Drive-teknologien, som er kjernen i Carriers Vector® trailer og Pulsor® van kjølesystemer og ECO-DRIVE™ GenSet strømmoduler, fjerner mekaniske transmisjoner som finnes i reimdrevne lastebil- og trailerkjølesystemer og omformer motorenergi til elektrisitet gjennom en generator, slik at risikoen for lekkasjer og utslipp reduseres. Denne teknologien reduserer i betydelig grad drivstofforbruk og fører til et lavere karbonutslipp og mer stillegående drift i sammenligning med dieselmotorlydutmating.


"Carrier Transicold etablerte seg som en sann pioner av neste generasjons kjøleteknologi da vi skapte den første helelektriske E-Drive-systemet for 20 år siden," sa Bertrand Gueguen, president, International Truck Trailer, Carrier Transicold. "Etter som teknologien har utviklet seg over tid, er våre kunder i stand til å kombinere den med aktuelle og fremtidige bærekraftige energikilder for å maksimalisere helhetlig effektivitet og dramatisk redusere miljømessig påvirkning."

E-Drive-teknologi gir overlegen og pålitelig kjølekjedeytelse, slik at den er egnet til de mest temperatursensitive varene, slik som farmasøytiske produkter. En annen fordel med teknologien er elektrisk konstant oppvarming, som sikrer maksimal ytelse over flere avdelinger, selv i ekstremt kalde omgivelsesforhold, når tradisjonelle systemer kan streve med å produsere varme inne i traileren. For lette kommersielle kjøretøy (LCV) gir Pulsor-enhetens E-drive-teknologi kontinuerlig fler-temperaturkapasitet ved enhver motorhastighet – noe som gir ro i sinnet om at kjøleenheten vil opprettholde den ønskede temperaturen selv om kjøretøyets motor går på tomgang i tung trafikk.

To tiår etter lanseringen har E-Drive-teknologien hjulpet mange flåter til å redusere miljøpåvirkningen, samtidig som driftstiden til enhetene har økt. Teknologien reduserer kjølemiddellekkasjer med opptil 50 prosent i sammenligning med konvensjonelle system som bruker standard teknologi, noe som kutter CO2-utslippene i betydelig grad. Den fjerner også 17 deler som krever service fra enheten, slik at vedlikehold og driftsstanstid reduseres betydelig og hjelper til å levere nøyaktig temperaturkontroll på opptil +/- 0,8 grader celsius. For et britisk supermarked bidro E-Drive til en imponerende 99,7 prosent gjennomsnittlig flåtetilgjengelighet over en 12-måneders periode.

E-Drive, som opprinnelig ble designet og lansert på Vector-trailerenheter, ble tatt i bruk på LCV-er med lanseringen av Pulsor-systemet i 2011. Senere, i 2016, ble det integrert i selskapets ECO-DRIVE GenSet-strømmodul, som konverterer strøm fra lastebilmotoren til elektrisitet til å drive en ny rekke motorfrie kjølesystemer.

For mer informasjon om Carrier Transicold og dets produkter og tjenester besøk www.carriertransicold.eu. Følg Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.


Om Carrier Transicold

Carrier Transicold hjelper til med å forbedre transport og forsendelse av temperaturkontrollert cargo med en fullstendig serie av utstyr og tjenester for kjøletransport og kaldkjedesynlighet. I mer enn 45 år har Carrier Transicold vært en bransjeleder, som forsyner kunder i hele verden med avanserte, energieffektive og miljømessig bærekraftige beholderkjølesystemer og generatorsett, direct-drive- og diesellastebilenheter, samt trailerkjølesystemer. Carrier Transicold er en del av UTC Climate, Controls & Security, en enhet av United Technologies Corp., en ledende leverandør til luftfart- og byggesystembransjene i hele verden. For mer informasjon besøk www.carriertransicold.eu. Følg Carrier på Twitter: @SmartColdChain.