Biografi

  • Født 26. november 1876 i Angola, USA
  • Fik ingeniøruddannelse fra Cornell University i 1901
  • Begyndte at arbejde på Buffalo Forge Company i 1901
  • Designede verdens første moderne airconditionanlæg i 1902
  • Udviklede Rational Psychrometric Formulae i 1911
  • Grundlagde Carrier Engineering Corporation i 1915
  • Udnævnt til æresdoktor fra Lehigh University (1935) og Alfred University (1942)
  • Død 7. oktober 1950 i New York City
  • Optaget i National Inventors Hall of Fame i 1985
  • Udnævnt af TIME Magazine som en af de "100 mest indflydelsesrige personer i det 20. århundrede" i 1998

En livslang lektion

Willis Carrier endte med at vokse op til at løse en af menneskehedens mest drilske udfordringer - styring af indeklimaet. Som et barn havde dog svært ved at forstå begrebet brøker. Hans mor så drengens vanskeligheder og underviste ham ved at skære hele æbler ud i forskellige størrelser, der svarede til brøkdele. Han sagde senere, at denne lektion var det vigtigste, han nogensinde havde lært, fordi den lærte ham værdien af intelligent problemløsning.

Willis Carrier: Opfinderen af moderne aircondition

Genialitet kan finde inspiration overalt. For Willis Carrier var det på en tåget togperron i 1902. Carrier stirrede gennem tågen og indså, at han kunne tørre luft ved at føre den gennem vand for at skabe tåge. Det ville gøre det muligt at fremstille luft med bestemte mængder af fugt i den. Inden for et år færdiggjorde han sin opfindelse til at styre luftfugtighed - den grundlæggende byggesten for moderne aircondition.

Carrier får industrier til at blomstre

„Airconditioneringens fader” Willis Carriers opfindelse gav anledning til talrige industrier, der driver vores økonomi i dag. Fremstilling af alt fra bagværk til krigsforsyninger blev muliggjort af aircondition. Aircondition var den direkte anledning til filmhits om sommeren, fordi folk kom til de afkølede biografer for at undslippe varmen. Den præcise styring af temperatur og fugtighed, der skyldtes hans opfindelse, muliggjorde endda indkøbscentre, transatlantisk flyvning og de computere og servere, der driver internettet.

Levering af komfort til verden

Willis Carrier indså tidligt, at klima, komfort og produktionskrav ville fastsætte værdien af aircondition. Fra begyndelsen begyndte han at udvikle et netværk af internationale forhandlere, distributører og kunder. Succes med tidlige anlæg i Europa og Asien var indikatorer for klimaanlæggenes universelle anvendelse på tværs af internationale grænser.

Bevarelse af Carriers vision

Willis Carriers arv lever videre i dag, fordi det selskab han grundlagde fortsat genopfinder industrien og former den verden, vi lever i. Carrier fører an i branchen med energieffektive produkter og fremstillingsmetoder. Hver dag leverer Carrier produktivitet og komfort til verden gennem nye innovationer - alle bygget på energieffektivitet og bæredygtighed.

Læs mere på WillisCarrier.com