Carriers historie

loading icon

Verdens vejrmagere

Siden 1902 har Carrier dyrket en tradition for dokumenteret innovation inden for varme-, aircondition- og køleindustrien og muliggjort global komfort og effektivitet.

1876-1902 

Opfindelsen der ændrede verden

Slide Rule
Slide Rule

1881

Innovation

Regnestok

Denne regnestok, et rundt regneinstrument, blev patenteret i 1881 og hjalp Willis Carrier med at opfinde moderne aircondition.  Læs Mere

I 1881 blev der udtaget patent på Willis Carriers regnestok, som er et rundt regneinstrument, der blev produceret af Kueffel & Esser. Kernen i regnestokken er en cylinder, eller en skinne, der indeholder et sæt skalaer. Omhyggelig indstilling af skalaerne giver den samme nøjagtighed som en moderne regnemaskine. Carrier brugte instrumentet til beregning af dugpunktkontrol, hvilket var et gennembrud, der blev grundlaget for hans opfindelse af moderne aircondition

Starting the Engine
Starting the Engine

1902

Innovation

Motoren startes

Carrier starter motoren, der vil drive det første moderne airconditionanlæg.  Læs Mere

Willis Carrier starter den motor, der kommer til at drive verdens første moderne airconditioning-system, som i sommeren 1902 blev installeret hos trykkerivirksomheden Sackett & Wilhelm i Brooklyn i New York. Kunstnerens konceptualisering blev vist i augustnummeret af Steelway Magazine i 1954, hvor der stod, at takket være Carrier “spreder aircondition sig i industrien som en svalende brise”.

Carrier’s Beginnings
Carrier’s Beginnings

1902

Leadership

Carriers begyndelse

Før han grundlagde Carrier, var Willis Carrier ingeniør hos Buffalo Forge Company.  Læs Mere

Et gruppeportræt af ingeniørerne hos Buffalo Forge Company, herunder Willis Carrier (nederste række, nr. 3 fra højre) og hans fremtidige forretningspartner J. Irvine Lyle (midterste række, nr. 6 fra venstre). Carrier, Lyle og fem andre ingeniører startede Carrier Engineering Corporation som en uafhængig enhed i 1915.

Dr. Carrier, “The Chief”
Dr. Carrier, “The Chief”

1902

Leadership

Dr. Carrier, “Chefen”

Willis Carrier opfinder moderne aircondition i juli 1902.  Læs Mere

Opfindelsen af moderne aircondition i juli 1902 var kun begyndelsen for Willis Carrier, hvis bidrag til effektiv industriproduktion og øget menneskelig komfort var så store og omfattende over de næste 50 år, at han blev kendt som “fader aircondition”.

1903-1914 

The Launch of Carrier Air Conditioning of America

The First Central System
The First Central System

1906

Improve

Det første centrale system

Buffalo Forge Company begynder at sælge Carriers "apparat til behandling af luft."  Læs Mere

Buffalo Forge Company sælger Carriers “Apparat til behandling af luft” til bomuldsspinderiet Chronicle Cotton Mills i Belmont i North Carolina og forbinder det til spinderiets ventilationssystem sammen med varmeventilatoren. Den var det første industrielle befugtningssystem med en “central station”.

Textile Plants Adopt A/C
Textile Plants Adopt A/C

1906

Improve

Tekstilvirksomheder begynder at anvende aircondition

Tekstilindustrien var en af de tidligste anvendere af aircondition.  Læs Mere

Tekstilindustrien var blandt de første og mest ivrige til at tage moderne aircondition til sig. Her arbejder købere for New England Cotton i et rent og effektivt miljø.

The Magna Carta
The Magna Carta

1911

Innovation

The Magna Carta

Willis Carrier præsenterer sin Rational Psychrometric Formulae.  Læs Mere

Willis Carriers rationelle psykometriske formel introducerede videnskaben - hvor man før ofte havde haft aircondition-systemer, hvis design 'måske virkede' - en proces, der gjorde Carriers navn verdenskendt. Diagrammet blev opdateret og regelmæssigt udskrevet igen og igen, og det fungerede som et essentielt værktøj for flere generationer af ingeniører, og fungerer stadig som grundlag for nutidige design.

Carrier Around the World
Carrier Around the World

1914

Commitment

Carrier i hele verden

Carrier airconditionanlæg begynder at sprede sig over hele kloden.  Læs Mere

Aircondition blev næsten helt fra starten et internationalt fænomen, hvor vigtige installationer, der var designet af Willis Carrier, strakte sig fra Nordamerika til Asien, Europa, Mellemøsten samt Central- og Sydamerika

Home Comfort Begins
Home Comfort Begins

1914

Improve

Komfort i hjemmet begynder

Den første anvendelse af Carrier aircondition i en hjemmebolig.  Læs Mere

Carrier sikrer den første anvendelse af aircondition i en privatbolig, nemlig Charles Gates' palæ i Minneapolis i Minnesota.

1915-1921 

Manufactured Weather

Carrier Engineering Corporation
Carrier Engineering Corporation

1915

Commitment

Carrier Engineering Corporation

Willis Carrier og seks andre unge ingeniører starter Carrier Engineering Corporation.  Læs Mere

Carrier Engineering Corporation havde talentfulde ingeniører og dygtige arvtagere, men få penge. I virksomhedens første par måneder var markedsføring af forretningen og sikring af ordrer essentielle aktiviteter.

Contributing to the War Effort
Contributing to the War Effort

1915

Improve

Bidrag til krigsindsatsen

Carrier airconditionanlæg spiller en vigtig rolle i produktionen under Første Verdenskrig.  Læs Mere

Carriers installation af moderne aircondition i våbenvirksomheden Arms and Fuse Company i New Jersey var et eksempel på det avancerede arbejde, virksomheden udførte under 1. verdenskrig, som i høj grad øgede arbejdernes effektivitet.

A Woman Engineer
A Woman Engineer

1917

Leadership

En kvindelig ingeniør

Amerikas første kvindelige aircondition-ingeniør ansættes hos Carrier.  Læs Mere

Carrier hyrede Margaret Ingels, som var USA's første kvindelige ingeniør, omkring det tidspunkt, hvor lovgiverne i USA diskuterede, om kvinder skulle have stemmeret. På linje med Carriers pionerånd var Ingels genstand for mange artikler i nationale magasiner, og hun deltog i præsident Herbert Hoovers konference om husbyggeri og ejerskab af egen bolig sidst i 1920'erne. Ingels skrev også en biografi om Willis Carrier, der blev udgivet i 1952.

Newark Research Lab
Newark Research Lab

1918

Leadership

Newark Research Lab

Et kig ind i et af Carriers tidlige forskningslaboratorier i Newark, New Jersey.  Læs Mere

På dette ikoniske billede af medgrundlæggeren af Carrier, Alfred E. “Ned” Stacey, vises han siddende i virksomhedens forskningslaboratorium i Newark i New Jersey kort efter grundlæggelsen i 1918.

A Mechanical Weather Man
A Mechanical Weather Man

1919

Innovation

En mekanisk vejrmand

Den mekaniske vejrmand skriver en bog om fordelene ved aircondition.  Læs Mere

Den mekaniske vejrmand skrev sin egen bog (med hjælp fra Carriers direktør J. Irvine Lyle) i 1919, hvori han påviste fordelene ved Carriers moderne aircondition i mange brancher.

1922-1929 

Beyond the Factory

Centrifugal Chilling Takes Off
Centrifugal Chilling Takes Off

1922

Innovation

Centrifugal køling starter

Carrier afslører den første centrifugalkøler i 1922.  Læs Mere

I 1922 lancerede Carrier den første centrifugalkøler, hvilket banede vejen for komfortabel airconditioning i større omfang.

On the Way to 2,000
On the Way to 2,000

1922

Leadership

På vej mod 2.000

Carrier inspicerer virksomhedens første centrifugalkøler i Syracuse, NY Læs Mere

Den samme dag i 1950, hvor Carrier Corporation producerede sin maskine med centrifugalkøling nr. 2.000, besøgte Formand Emeritus Willis Carrier virksomheden Onondaga Pottery Company i Syracuse i New York for at inspicere sin første centrifugalkøler, der blev produceret i 1922. Chefen fandt den i perfekt driftstilstand. Dette billede menes at være et af de sidste, der blev taget af Carrier.

Indoor Ice
Indoor Ice

1925

Innovation

Indendørs is

Madison Square Garden anvender Carrier centrifugalkølere til at køle gæsterne og isen.  Læs Mere

New York Citys “nye” Madison Square Garden åbnede i 1925, og her anvender man Carriers centrifugalkølere til at svale tilskuerne og producere en isoverflade, der er perfekt til professionel ishockey.

Taking Comfort Skyward
Taking Comfort Skyward

1926

Innovation

Komfort blandt skyerne

Carrier afslutter sin første fleretagers kontorinstallation i Fresno, Californien.  Læs Mere

Med centrifugalkølingsudstyr i kælderen og Carrier aircondition på taget afkølede T.W. Patterson-bygningen i Fresno i California 2.-7. etage for sine lejere, og blev derved Carriers første installation, der arbejdede i flere etager

Central Air Goes Vertical
Central Air Goes Vertical

1928

Improve

Central luft suser opad

Carrier deltager, da den første skyskraber installerer komfortkøling under opførelsen. Læs Mere

Opførelsen af Milam-bygningen i San Antonio i Texas omfattede central aircondition fra Carrier, og blev derved den første skyskraber, hvor man installerede komfortkøling i forbindelse med opførelsen.

1930-1940 

Weathermakers to the World

Movin’ On Up
Movin’ On Up

1930

Improve

Det går opad

Salget af Carrier Weathermaster-enheder til montering i vindueskarmhøjde begynder.  Læs Mere

I marts 1930 registrerede Carrier det første salg af sine Weathermaster-enheder til vindueskarme til virksomheden Superheater Company i East Chicago i Indiana, hvor man ønskede aircondition på 2. sal af en toetagers bygning. I august bestilte California Bank i Los Angeles 490 Weathermaster-enheder til køling af sin 15-etagers bygning. Den amerikanske højesteret blev også tempereret ved hjælp af 180 Carrier Weathermaster-enheder

Thailand Comes to Carrier
Thailand Comes to Carrier

1931

Commitment

Thailand kommer til Carrier

King Prajadhipok af Siam besøger Carriers anlæg i Newark.  Læs Mere

I augustnummeret i 1931 kunne man i Carrier Courier se et billede af Hans Kongelig Højhed, Kong Prajadhipok af Siam, sammen med Willis Carrier og flere af virksomhedens topledere i forbindelse med kongens besøg på Carriers fabrik i Newark. Siden den dag har Carrier været en af de førende leverandører af aircondition til det thailandske folk og til den thailandske industri.

Carrier Takes to the Seas
Carrier Takes to the Seas

1931

Innovation

Carrier står til søs

Carrier er om bord på det første krydstogtskib, der anvender aircondition af hensyn til passagerernes komfort.  Læs Mere

I 1931 blev M.V. Victoria, som var et 13.400 ton italiensk motorskib, der var designet til at sejle mellem Italien og Egypten, det første skib, som havde Carrier aircondition-udstyr med på jomfrurejsen.

A Preview of the Future
A Preview of the Future

1937

Commitment

Et blik ind i fremtiden

Carrier styrker sit gode forhold til japanske kunder.  Læs Mere

Fra det første salg i 1907 af Willis Carriers aircondition-udstyr til en international kunde, nemlig Fuji Silk Spinning Company i Yokohama, opretholdt han og hans virksomhed tætte bånd til Japan. På dette billede fra 1937 ses Carrier og medlemmer af den japanske handelskommission, som han havde inviteret til lufthavnen i Newark til en flyvetur over byen i en Mainliner fra United Airlines. United Airlines var dengang ejet af United Aircraft Corporation, som senere blev til United Technologies Corporation (UTC). UTC blev moderselskab for Carrier i 1979.

The Igloo of Tomorrow
The Igloo of Tomorrow

1939

Innovation

Morgendagens igloo

Carrier aircondition indtager scenens midpunkt på Verdensudstillingen i 1939. Læs Mere

Da New York Citys arrangører nedsatte en verdensudstillingskomité i 1935, tilpassede de mottoet “Building the World of Tomorrow” (bygning af fremtidens verden) og besluttede sig for at tiltrække virksomheder og teknologier, der sikrede “individuel opfyldelse og menneskelige fremskridt”. Få passer bedre til denne definition end Carrier Corporation og moderne aircondition. Udstillingen åbnede i 1939 med næsten 1,3 mio. besøgende, der flokkedes om Carriers prominente fremtidsiglo, “Carrier Igloo of Tomorrow”, i de første 100 dage. Inde i igloen og den tilstødende hal, the Hall of Weathermakers, lærte gæsterne om de trin, der indgår i aircondition, fik en rundtur i en moderne levnedsmiddelbutik, hvor man anvendte Carrier kølesystemer, og så en udstilling med uafhængig Carrier-aircondition.

1941-1950 

Distinguished Service

An Air Conditioned War
An Air Conditioned War

1941

Commitment

En krig med aircondition

Under Anden Verdenskrig fokuserer Carrier på at støtte den allierede krigsindsats.  Læs Mere

Under Anden Verdenskrig fokuserer Carrier på at støtte den allierede krigsindsats.

Carrier Helps the War Effort
Carrier Helps the War Effort

1942

Improve

Carrier bidrager til krigsindsatsen

Carrier aircondition spiller en væsentlig rolle i fremstillingen af forsyninger og ammunition. Læs Mere

I 1942 markerede Carrier 20-års dagen for Willis Carriers opfindelse af centrifugalkøleren. Opfindelsen, som er berømt for at stille aircondition til rådighed for den almene befolkning, blev under 2. verdenskrig en essentiel komponent i forhold til effektiv fremstilling af krigsmateriel.

Refrigerators in the Field
Refrigerators in the Field

1944

Commitment

Køleskabe i felten

Allierede tropper i hele verden nyder sikre, friske fødevarer, til dels takket være Carriers teknologi.  Læs Mere

Carriers bidrag til krigen omfattede køleprodukter, der sørgede for sikker levering og opbevaring af letfordærvelige madvarer, der blev serveret for soldater, der var “6.000 mil hjemmefra”.

Keeping Transit Cool
Keeping Transit Cool

1946

Innovation

Køling under transporten

Carrier udstyrer verdens første bus med aircondition. Læs Mere

I 1946 Carrier udstyrer verdens første bus med aircondition.

Willis Carrier Passes Away
Willis Carrier Passes Away

1950

Leadership

Willis Carrier dør

På en tur til New York den 7. oktober 1950 dør Willis Carrier.  Læs Mere

den 7. oktober 1950 kort før sin 74-års fødselsdag under en rejse til New York City. Det var afslutningen på et rigt og bemærkelsesværdigt liv, enden på en æra for både industrien og for en virksomhed, men starten på en blivende arv.

1951-1978 

Growing With the Baby Boomers

Air Conditioning Turns 50
Air Conditioning Turns 50

1952

Innovation

Aircondition bliver 50

Carrier fejrer 50-året for aircondition.  Læs Mere

På 50-års dagen for aircondition står den øverste chef for Carrier, President Cloud Wampler, (til højre) og den øverste chef for P&lE Railroad på den perron i Pittsburgh, hvor Willis Carrier første gang fik ideen til moderne aircondition af spraytypen. I baggrunden ses Pittsburghs Gateway Center, som på tidspunktet var verdens største installation af Carrier Conduit Weathermaster

Residential Community
Residential Community

1956

Improve

Boligbyggeri

TVerdenshistoriens største kontrakt på aircondition til boliger tildeles Carrier.  Læs Mere

I januar 1956 vandt Carrier den største kontrakt, der nogensinde er tildelt vedrørende aircondition i beboelse, og Carrier meddelte i fællesskab med entreprenørvirksomheden Levitt & Sons, Inc., at man var i stand til at levere centrale Weathermaker aircondition-systemer til 702 “Country Clubber”-hjem i Levittown i Pennsylvania.

Carrier Goes Mobile
Carrier Goes Mobile

1957

Innovation

Carrier bliver mobile

I 1950'erne spænder Carriers tilbud fra store kølere til små enheder til beboelsesvogne Læs Mere

Få billeder viser bredden af Carriers evner så godt som dette billede fra 1957 fra Mobile Homes-showet i New York Coliseum (på det sted, hvor Warner Center ligger i dag). En værtinde drejer på kontrolknappen på en lille 1 hk Roomette aircondition-enhed til mobile homes, samtidig med at en centrifugalkøler fra Carrier bagved hende sørger for en behagelig temperatur i de godt 37.000 m2, som showets udstillingsområde omfatter.

Reimagining Refrigerated Transport
Reimagining Refrigerated Transport

1968

Leadership

Nytænkning inden for køletransport

Carrier introducerer det første frontvægsmonterede køleanlæg til containere.  Læs Mere

I 2010 Carrier introducerer det første frontvægsmonterede køleanlæg til containere.

110 Floors of Cooling
110 Floors of Cooling

1971

Leadership

110 etagers køling

Kontrakten for aircondition i verdens højeste bygning tildeles Carrier.  Læs Mere

Kontrakten for aircondition i verdens højeste bygning tildeles Carrier.

1979-1993 

Expanded Global Reach

UTC Acquires Carrier
UTC Acquires Carrier

1979

Leadership

UTC køber Carrier

Carrier opkøbes af United Technologies.  Læs Mere

Købet af Carrier af United Technologies i 1979 ville omforme det globale marked for varme, ventilation og aircondition.

Carrier Goes Digital
Carrier Goes Digital

1980

Commitment

Carrier bliver digitale

Carrier products play an essential role in enabling the technology that drives the Internet. Læs Mere

Carriers produkter spiller en væsentlig rolle for at muliggøre den teknologi, der driver internettet.

Environmental Stewardship
Environmental Stewardship

1990

Commitment

Environmental Stewardship

Carrier pioneers environmentally responsible products, services and education.  Læs Mere

Carrier’s environmental stewardship has always included a strong education component and a commitment to the use of sound refrigerants well in advance of regulations and competitors.

Preserving a Masterpiece
Preserving a Masterpiece

1993

Improve

Bevaring af et mesterværk

Carriers ingeniører udvikler en genial løsning til bevaring af det Sixtinske Kapels freskomalerier.  Læs Mere

Tre årtiers omhyggeligt arbejde fremhævede de oprindelige farver i Michelangelos kunstværk i Det Sixtinske Kapel, men udsatte det også for vind og vejr. Carriers bevaringsarbejde omfattede brug af yderst nøjagtige fugtmålingsenheder, som denne, der var placeret på et fremspring ca. 10 m over gulvet, og som ikke kunne ses af de besøgende.

Global Sustainability
Global Sustainability

1993

Commitment

Global bæredygtighed

Som en naturlig leder fører Carrier an i udfasningen af CFC-baserede kølere i USA  Læs Mere

Som en naturlig leder fører Carrier an i udfasningen af CFC-baserede kølere i USA

1994-PRESENT 

Natural Leadership

A Century of Influence
A Century of Influence

1998

Leadership

Et århundredes indflydelse

Carrier fejrer 100-året for moderne aircondition.  Læs Mere

I 1998 er Willis Carrier kåret som en af Time Magazine er "100 mest indflydelsesrige mennesker i det århundrede."

Hitting the Century Mark
Hitting the Century Mark

2002

Leadership

Fylder 100 år

Carrier fejrer 100-året for moderne aircondition.  Læs Mere

I hundredåret for moderne aircondition fortalte præsidenten for Carrier Corp. Geraud Darnis de tilhørende på W. E. Grady High School i Brooklyn i New York, at “Etablering af Willis H. Carrier Academy er den perfekte måde at ære hans overbevisning om, at uddannelse og forståelse er nøgleelementer, når det handler om at løse udfordringer af enhver slags”.

Gold Medal Performance
Gold Medal Performance

2008

Commitment

Guldmedaljepræstation

Innovativ Carrier-teknologi står for en medaljeværdig præstation i Beijing i 2008.  Læs Mere

Beijing National Stadium, som er en stor arena, der blev brugt, da Beijing var vært for en international atletikkonkurrence, og som ofte kaldes for “Fuglereden”, var udstyret med luftbehandlingsenheder fra Carrier samt det første kinesisk-producerede HVAC-produkt, der blev certificeret i henhold til EN 1886, som er den højeste internationale HVAC-standard.

Carrier Takes the LEED
Carrier Takes the LEED

2011

Improve

Carrier og LEED

Et kommercielt Carrier-anlæg bliver det første af sin art, der bliver LEED® Gold-certificeret.  Læs Mere

I 2011 blev Carriers Monterrey Commercial-fabrik det første industrianlæg i HVAC-branchen (global opvarmning, ventilation og aircondition), som blev guldcertificeret inden for Leadership in Energy and Environmental Design (LEED®).

To Infinity…and Beyond!
To Infinity…and Beyond!

2011

Innovation

Ud i uendeligheden…og videre!

Carrier introducerer virksomhedens mest effektive luft-til-luft varmepumpe.  Læs Mere

I 2011 Carrier introducerede Infinity® varmepumpe med GreenSpeed ™ intelligens tilbyder den største opvarmning effektivitet nogen luft kilde varmepumpe.

110 Years and Counting
110 Years and Counting

2012

Leadership

Foreløbigt 110 år

Carrier fejrer sin historie for innovation, da moderne aircondition når en ny milepæl.  Læs Mere

Carrier fejrer sin historie for innovation, da moderne aircondition når en ny milepæl. Læs mere : WillisCarrier.com