Om oss

Carrier Commercial Refrigeration är en ledande leverantör av högeffektiva och driftsklara kylsystem och tjänster för livsmedelsindustrin. Vi jobbar hårt för att förbättra kylning med hållbara produkter och processer och för att förbättra marknadsföringsmöjligheter med hjälp av teknisk innovation.

Carrier Commercial Refrigeration har filialer i mer än 20 länder i Europa och en betydande närvaro i Mellanöstern och Asien. Vi tillhandahåller en rad lösningar och tjänster till alla typer av livsmedelsbutiker i hela regionen. Vår verksamhet stöds av 6 fabriker i Europa, 2 fabriker i Asien samt forsknings- och utvecklingscentrum i världsklass i Tyskland och Kina.

Genom att utforma produkter utifrån de senaste marknadsföringstrenderna och kundernas behov kan Carrier erbjuda en omfattande portfölj av nästa generations kylskåp, frysar, diskar, system och kontroller som maximerar marknadsföringsmöjligheterna och samtidigt minskar energiförbrukningen och driftskostnaderna.

EN HISTORIA AV LEDARSKAP

Idag är vi ledande inom moderna kylningslösningar, men våra rötter sträcker sig mer än ett sekel tillbaka i tiden till några av branschens största pionjärer.

Carl von Linde tog det första patentet på en kylmaskin 1877 – det första steget mot användning av moderna kylar för forskning, industri, handel och hushåll. Willis Carrier uppfann modern luftkonditionering 1902. Hans uppfinning skulle förändra världen för alltid och han blev senare erkänd som en av de 100 mest inflytelserika personerna under 1900-talet.

Dessa innovatörer och deras genombrott hjälpte till att lägga grunden till vårt företag och ledde till att hela industrier skapades. Viktigast av allt är att deras sinnrikhet och entreprenörsanda fortsätter att definiera Carrier än idag.

UTC Climate, Controls & Security

Carrier Commercial Refrigeration är en del av Climate, Controls & Security, världens största leverantör av byggteknik. Företagets system och tjänster för hissar, rulltrappor, säkerhet, fastighetsautomation, uppvärmning, ventilation, luftkonditionering och kylning hjälper till att skapa fastigheter med hög prestanda som är säkrare, smartare och hållbara.first Linde refrigeration machine 

1877 - Den första Linde-kylmaskinens säljs efter att Carl von Linde tagit patent på sin första kylmaskin.

Carrier machine factory acquired 1920

1920 - Maskinfabrik förvärvad 1920 av företaget Linde i Köln-Sürth

Building refrigerated display cases

1950 - Bygger kyldiskar i fabriken i Mainz-Kostheim

Launching of the E1Regal range

1958 - Lanserar kylskåp i serien E1 Regal tillverkade av Linde

E5 Program is launched

2002 - E5-programmet lanseras som sätter nya standarder för temperatursäkerhet och marknadsföring av livsmedel

Carrier opens Lead Design Center

2004/2007 - Carrier Corporation förvärvar Linde Kältetechnik och öppnad Lead Design Center i Tyskland

100th CO2OLtec in Germany

2009 - Carrier når en milstolpe inom sitt miljöskyddsarbete när det hundrade CO2OLtec® invigs vid en Aldi Süd-butik i Tyskland

Carrier launches Maress

2011 - Carrier lanserar Maress®, den första produkten i E6-klassen

1st CO2OLheat

2012 - Det första CO2OLheat®-uppvärmningssystemet installeras på EDEKA Meibohm, Tyskland

Carrier launches E6 Monaxis

2014 - Carrier lanserar E6 Monaxis® och MonaxEco®, nästa generations flerplanskylar