O komercijalnom hlađenju

Tvrtka Carrier komercijalno hlađenje vodeći je dobavljač visoko učinkovitih sustava hlađenja „ključ u ruke“ i usluga u prehrambenoj industriji. Predano se zalažemo za usavršavanje hlađenja pomoću održivih proizvoda i procesa te unapređenja prodaje pomoću tehnoloških inovacija.

Prisutno u više od 20 zemalja diljem Europe i sa značajnom prisutnošću na Bliskom istoku i u Aziji, Carrier komercijalno hlađenje donosi razna rješenja i usluge klijentima iz svih oblika prehrambene industrije diljem regije. Naši pogoni smješteni su u 6 tvornica u Europi, 2 u Aziji te u prvoklasnim centrima za istraživanje i razvoj u Njemačkoj i Kini.

Zahvaljujući dizajnu temeljenom na najnovijim trendovima u promoviranju prodaje robe i potrebama kupaca, Carrier uspijeva ponuditi opsežan portfelj rashladnih vitrina, zamrzivača, vitrina, sustava i upravljača nove generacije koji omogućuju maksimalnu prodaju robe, a smanjuju potrošnju energije i radne troškove.

POVIJEST VODSTVA

Iako smo predvodnici u modernim rashladnim sustavima, naša povijest seže više od stoljeća u prošlost i uključuje neke od najranijih pionira u industriji.

Carlu von Linde odobren je prvi patent za stroj za hlađenje 1877. godine i to je bio prvi korak u smjeru modernih primjena hlađenja u istraživanju, industriji, trgovini i kućanstvima. 1902. godine Willis Carrier izumio je modernu klimatizaciju. Njegov će izum zauvijek promijeniti svijet, a on će zbog svog izuma biti uvršten među 100 najutjecajnijih ljudi 20. stoljeća.

Ti inovatori i njihova otkrića doprinijeli su uspostavi temelja naše tvrtke i pokrenuli cijele industrije. Ono što je najvažnije od svega jest to da nas njihova genijalnost i poduzetnički duh i dalje oblikuju.

UTC Climate, Controls, & Security

Carrier Commercial Refrigeration is a part of UTC Climate, Controls & Security, a global provider of building technologies. Njihovi sustavi i usluge za protupožarnu zaštitu, sigurnost, automatizaciju zgrada, grijanje, ventilaciju, klimatizaciju i hlađenje unapređuju integrirane, sigurnije, pametnije i održive zgrade s visokom izvedbom.first Linde refrigeration machine 

1877 - Prodan prvi Lindeov stroj za hlađenje nakon što je Carl von Linde dobio prvi patent za stroj za hlađenje.

Carrier machine factory acquired 1920

1920 - Tvornica strojeva koju je 1920. preuzela tvrtka Linde Company u Köln-Sürthu

Building refrigerated display cases

1950 - Izrada rashladnih vitrina za izlaganje proizvoda u tvornici u Mainz-Kostheimu

Launching of the E1Regal range

1958 - Puštanje u prodaju serije vitrina E1 Regal koje je proizvela tvrtka Linde Company

E5 Program is launched

2002 - Pokrenut je program E5 Program, čime su postavljeni novi standardi integriteta temperature i promoviranja prodaje hrane

Carrier opens Lead Design Center

2004/2007 - Carrier Corporation preuzima Linde Kaeltetechnik i otvara Glavni projektni centar u Njemačkoj

100th CO2OLtec in Germany

2009 - Carrier doseže novu prekretnicu nakon instalacije 100. CO2OLtec® sustava u trgovinu Aldi Süd u Njemačkoj

Carrier launches Maress

2011 - Carrier pušta na tržište Maress®, prvi proizvod iz palete rashladnih vitrina E6

1st CO2OLheat

2012 - 1. CO2OLheat® sustav za grijanje prostora instaliran je u trgovinu EDEKA Meibohm u Njemačkoj

Carrier launches E6 Monaxis

2014 - Carrier pušta na tržište seriju E6 Monaxis® & MonaxEco®, sljedeću generaciju daljinskih zidnih vitrina