Přeskočit na hlavní obsah

Carrier Commercial Refrigeration strategickým partnerem Národní potravinové sbírky

PRAGUE, Czech Republic -

Carrier Commercial Refrigeration se stal hrdým strategickým partnerem Národní potravinové sbírky, která proběhla 21. listopadu 2015. Zaměstnanci v České republice nasbírali na lokalitách v Praze, Berouně a Mýtě celkem 236 kilogramů potravin. Potraviny získají místní neziskové organizace. Carrier, přední výrobce v oblasti vytápění, klimatizace a chladírenství, je součástí mezinárodního koncernu United Technologies Corp. – UTC (NYSE: UTX), části Climate, Controls & Security.

Iniciativa “Potraviny Pomáhají” a samotná potravinová sbírka jsou organizovány neziskovou organizací Byznys pro společnost. 236 kilogramů potravin zaměstnanců z Carrier v České republice, ať už z pražských kanceláří nebo z výrobních závodů v Berouně a Mýtě, poputují jako přímá pomoc okolním neziskovým organizacím, které pomáhají sociálně znevýhodněným občanům, seniorům a rodinám, bezdomovcům a dalším potřebným osobám v nouzi. Potraviny tak například obdržel: Dětský domov Radost, o.p.s., Klokánek (Fond ohrožených dětí), Občanské sdružení ONŽ, Nadeje, Domov Laguna Psáry a další charitativní centra z několika západočeských měst.

“Jako přední globální výrobce chladicích systémů pro přepravu a maloobchodní prodej potravin, kdy potraviny mohou podlehnout zkáze, je přirozené, že společnost Carrier Commerical Refrigeration se rozhodla účastnit tohoto projektu,” poznamenal k účasti na Národní potravinové sbírce Karel Fořt, ředitel Carrier Commercial Refrigeration pro region střední a východní Evropy, a dodal, “ vzhledem k tomu, že v České republice máme dva výrobní závody, tak velmi vítáme příležitost, díky které může Carrier i naši zaměstnanci přispět okolním neziskovým organizacím a podpořit tak svou komunitu.”

Carrier Commercial Refrigeration vnímá problém s plýtváním potravin již nějakou dobu. Jedna třetina ve světě vyprodukovaných potravin se nesní, zatímco, více než 800 milionu lidí na celém světě – populace srovnatelná s USA – chronicky trpí hladem. Motivací naší účasti na národní potravinové sbírce bylo nejen pomoci potřebným, ale také opět upozornit na tento fenomén. Více informací o celosvětovém problému s plýtváním potravin naleznete zde. Další informace o udržitelných a sociálně odpovědných aktivitách společnosti Carrier Commercial Refrigeration ve světě najdete na Carrier.com.

O společnosti Carrier
Společnost Carrier, u jejíhož zrodu stál vynálezce moderní klimatizace, je předním světovým výrobcem technologicky vyspělých řešení pro vytápění, klimatizaci a chlazení. Její odborníci navrhují udržitelná řešení spojující energeticky úsporné produkty, stavební prvky a energetické služby pro provozovatele obytných a komerčních budov, maloobchodníky a zákazníky z oboru dopravy a stravovacích služeb. Společnost Carrier je součástí společnosti UTC Climate, Controls & Security, jednotky společnosti United Technologies Corp., která je předním celosvětovým poskytovatelem pro průmyslová odvětví leteckých a stavebních systémů. Další informace najdete na www.carrier.com nebo sledujte @SmartColdChain na Twitteru.