Společnosti Carrier a AWS spolupracují na transformaci globálních řešení přepravy a monitorování potravin, léků, očkovacích vakcín a dalšího zboží

SEATTLE & PALM BEACH GARDENS, Fla. -

Společnosti Amazon Web Services, Inc. (AWS), součást společnosti Amazon.com (NASDAQ: AMZN) a Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), přední světový poskytovatel zdravých, bezpečných a udržitelných řešení v oblasti budov a chladírenských řetězců, dnes oznámily víceletou dohodu o společném vývoji nové platformy LynxTM společnosti Carrier. Tato sada nástrojů přinese zákazníkům společnosti Carrier po celém světě zvýšenou viditelnost, lepší konektivitu i využitelné informace v rámci celého provozu chladírenských řetězců s cílem zlepšit výsledky u nákladů citlivých na teplotu, mezi něž patří potraviny, léky a očkovací vakcíny. Spolupráce navazuje na výběr společnosti AWS jako preferovaného poskytovatele cloudových služeb pro společnost Carrier v únoru 2020.

Platforma Lynx bude kombinovat služby IoT, analytiky a strojového učení poskytované společností AWS s řešeními pro chlazení a monitorování od společnosti Carrier, čímž dojde k rozšíření stávající digitální nabídky společnosti Carrier pro správu přepravy s řízenou teplotou a skladování zboží podléhajícího rychlé zkáze. Zákazníci, kteří využívají platformu Lynx, ocení možnosti sledování v celém rozsahu, výstrah v reálném čase, automatizovaných procesů a prediktivní analýzy, které jim pomohou efektivněji dodávat náklad s řízenou teplotou a snížit náklady na provoz chladírenských řetězců díky optimalizovanému využití zdrojů a vyhnutí se ztrátám či znehodnocení nákladu.

LNa základě využití služeb IoT společnosti AWS pro sběr, integraci, organizaci a analýzu dat z rozsáhlé instalované základny chladicích zařízení a monitorovacích řešení společnosti Carrier spolu se zdroji, jako jsou zprávy o dopravě a počasí, poskytuje platforma Lynx komplexní přehled o poloze nákladu, teplotních podmínkách a externích událostech, které by mohly ovlivnit provoz chladírenského řetězce. Tyto informace budou odesílány do datového jezera vytvořeného na platformě Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), kde může společnost Carrier využívat služby strojového učení AWS ke zjišťování potenciálních problémů, které by mohly mít dopad na náklad, a také provádět inteligentní analýzy, jejichž výsledkem jsou doporučení pro zvýšení výkonnosti. Například díky analýze historických dat a informací o výkonu v reálném čase z cloudového zařízení společnosti Carrier může platforma Lynx navrhnout proaktivní údržbu s cílem maximalizovat dostupnost daného zařízení. Společnost Carrier a AWS se do budoucna chystají zavést pro platformu Lynx možnost poskytovat doporučení týkající se směrování nákladu a lepšího využití vozového parku, čímž se zvýší odolnost chladírenského řetězce a zákazníci společnosti Carrier tak budou moci lépe řídit své náklady, plány a zdroje.

„Společnost Carrier se zavázala zajistit zdravější, bezpečnější a udržitelnější studený řetězec. Prostřednictvím spolupráce se společností AWS vyvíjíme jedinečně výkonný ekosystém, který našim zákazníkům poskytne větší flexibilitu, viditelnost i informovanost v rámci celého chladírenského řetězce,“ sděluje David Appel, prezident divize Carrier Refrigeration. „Platforma Lynx pomůže našim zákazníkům činit rychlejší a informovanější rozhodnutí, která povedou ke zvýšení efektivity, výkonnosti a udržitelnost jejich dodavatelských řetězců. Toto digitální řešení zlepšuje konektivitu v celém chladírenském řetězci, přispívá ke snížení zpoždění dodávek, které mají zásadní význam pro globální zdraví a kvalitu života a současně předchází možným škodám či ztrátám na přepravovaném zboží a neočekávaným nákladům.“

„Společnosti Carrier a AWS zkoumají složitost a fragmentaci chladírenského řetězce, aby zákazníkům v dodavatelském řetězci poskytly přehled, flexibilitu a poznatky, které potřebují ke snížení rizik a dodávání potravin, léků a očkovacích vakcín včas tam, kde jsou potřeba,“ říká Sarah Cooper, generální ředitelka divize IoT Solutions společnosti Amazon Web Services, Inc. „Tento projekt, který spojuje zkušenosti společnosti Carrier v oblasti chladírenských řetězců s digitálním působením a jedinečným portfoliem služeb společnosti AWS ukazuje, jak mohou celá odvětví těžit z digitální transformace díky lepší efektivitě, nižším nákladům a vyšší spolehlivosti.“

Další informace získáte na webu Carrier.com/Lynx.

O platformě Amazon Web Services
Amazon Web Services je již 14 let nejkomplexnější cloudovou platformou, která je široce používána po celém světě. Platforma AWS nabízí víc než 175 plně vybavených služeb pro výpočty, úložiště, databáze, sítě, analytiku, robotiku, strojové učení a umělou inteligenci (AI), internet věcí (IoT), mobilní připojení, zabezpečení, hybridní řešení, virtuální a rozšířenou realitu (VR a AR), média a vývoj, nasazení a správu aplikací ze 77 zón dostupnosti (AZ) v rámci 24 zeměpisných regionů, přičemž byla oznámena příprava dalších devíti zón dostupnosti a třech regionů AWS v Indonésii, Japonsku a Španělsku. Miliony zákazníků – včetně nejrychleji rostoucích startupů, největších podniků i předních organizací státní správy – spoléhají při provozu své infrastruktury na řešení AWS s cílem zvýšit akceschopnost a snížit náklady. Máte-li zájem o další informace o službách AWS, navštivte stránku aws.amazon.com.

O společnosti Amazon
Pro společnost Amazon jsou zásadní čtyři principy: soustředění se na zákazníky namísto sledování konkurence, vášeň pro vynalézání, závazek k provozní dokonalosti a uvažování v dlouhodobém horizontu. Mezi produkty a služby, které společnost Amazon uvedla do světa, patří zákaznické recenze, nákupy 1-Click, doporučení na míru, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tablets, Fire TV, Amazon Echo a Alexa. Máte-li zájem o další informace, navštivte stránku www.amazon.com/about a sledujte profil @AmazonNews.

O společnosti Carrier
Společnost Carrier Global Corporation, přední světový poskytovatel zdravých, bezpečných a udržitelných řešení pro budovy a chladírenské řetězce, se zavázala, že učiní svět bezpečnějším, udržitelným a pohodlnějším pro příští generace. Od začátku jsme stáli v čele vytváření nových technologií a zcela nových průmyslových odvětví. I dnes si udržujeme vedoucí pozici, protože máme prvotřídní různorodou pracovní sílu a ve všech oblastech svého působení se soustředíme především na zákazníka. Další informace naleznete na adrese www.Corporate.Carrier.com nebo můžete sledovat náš profil na sociálních sítích @Carrier.

Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení týkající se budoucích obchodních příležitostí. Skutečné výsledky se mohou lišit od předpokládaných výsledků v důsledku určitých rizik a nejistot, mimo jiné včetně problémů při navrhování, vývoji, výrobě, podpoře, provozu a realizaci očekávaných přínosů pokročilých technologií, a také dalších rizik a nejistot, mimo jiné takových, které jsou příležitostně podrobně popsány v záznamech společnosti Carrier Global Corporation u Komise pro cenné papíry a burzu.